Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου

0
146 Προβολές

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 26η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 3 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 9:00 – 13:30.
  • Τετάρτη 4 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 14:00 – 19:30.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας, όπως τονίζει ο Δήμος Αμαρουσίου, την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών ώστε να συμμετάσχουν στην 26η Εθελοντική Αιμοδοσία:

«Στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2017 ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει την 26η Εθελοντική Αιμοδοσία. Κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι πολύτιμος. Κάθε φιάλη αίματος είναι πολύτιμη. Το αποδεικνύει η δραματική ζήτηση σε ποσότητες αίματος μέσα από τα αιτήματα που φτάνουν καθημερινά στην Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας. Είναι ανάγκη ο καθένας από εμάς να αντιληφθεί τη σημασία της προσφοράς αίματος, τη σπουδαιότητα της προσφοράς ζωής.

»Δίνουμε λίγο από τον χρόνο μας, χαρίζουμε λίγο από το αίμα μας, προσφέρουμε την ελπίδα και τη ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας.

»Καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε αυτή την ανάγκη, γι΄ αυτό όλοι μας, με τη συμμετοχή μας, οφείλουμε να τηρούμε την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας “ζωντανή” και πλήρως εμπλουτισμένη με το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής».

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί τους εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up