Συγχώνευση τμημάτων Α’ τάξης του Γυμνασίου Ν. Ερυθραίας καταγγέλλει η Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Συγχώνευση τμημάτων Α’ τάξης του Γυμνασίου Ν. Ερυθραίας καταγγέλλει η Ένωση Γονέων

Τη συγχώνευση τμημάτων της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς.

«Η πολιτική σας υποβαθμίζει την Εκπαίδευση» τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταγγέλλοντας απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  για τη συγχώνευση τμημάτων και σημειώνει:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του προϊσταμένου της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας να συγχωνεύσει από πέντε σε τέσσερα τα τμήματα της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, και μάλιστα έναν ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο προϊστάμενος και η πολιτική που υπηρετεί έχουν την πλήρη ευθύνη:

  • Για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας.
  • Για την καθυστέρηση στην πρόοδο της ύλης των μαθημάτων, όχι μόνον στην Α΄ τάξη που διέλυσαν, αλλά και στις τρεις τάξεις του σχολείου, αφού όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα στήνεται από την αρχή.
  • Για την περιθωριοποίηση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες που θα είναι αδύνατον σε τάξεις 26 και 27 παιδιών να καταλάβουν τα μαθήματα.
  • Για την υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από το σύστημα της 2ης και 3ης ανάθεσης όπου π.χ. καθηγητές ξένων γλωσσών αναγκάζονται να διδάσκουν ιστορία.
  • Για την πτώση του επιπέδου απόδοσης των μαθητών, διότι οι επιμελείς μαθητές ωθούνται να γίνουν αδιάφοροι και οι αδιάφοροι ακόμα πιο αδιάφοροι.

Τώρα φαίνεται καθαρά ότι η πλατφόρμα «My school» δεν είναι εργαλείο «εξορθολογισμού» όπως είχε διαφημιστεί από το ΥΠΕΘ. Αντίθετα είναι εργαλείο «κανονικοποίησης» σε όλο και πιο χαμηλό επίπεδο της ποιότητας της μαθησιακής διαδικασίας. Διότι εντοπίζει ακαριαία που έχουν απομείνει «παρανόμως» καλά τμήματα με αριθμό παιδιών κοντά στο 20 και δίνεται αμέσως εντολή καταστροφής τους, ακόμα και εάν είμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς.

Αυτή η πολιτική θα μας βρει αντιμέτωπους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για:

  • Έως 20 μαθητές/τριες στις τάξεις της Β/βάθμιας εκπαίδευσης.
  • Τμήματα ένταξης σε όλα τα σχολεία.
  • Παράλληλη στήριξη σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.
  • Τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.
  • Κατάργηση της ΥΑ που επιβάλλει ισάριθμα τμήματα αγγλικής γλώσσας και γενικής παιδείας στο γυμνάσιο και αναγκάζει πολλά παιδιά να παρακολουθούν με το ζόρι ψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που τους αντιστοιχεί.
  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος                                                Η γ. γραμματέας

Αρβανιτίδης Βασίλης                  Παπαλυμπέρη Κατερίνα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet