Ορίστηκε η Επιτροπή για το Κτήμα και τη Βίλα Ιόλα
Κτήμα Ιόλα.
Ποιότητα Ζωής

Ορίστηκε η Επιτροπή για το Κτήμα και τη Βίλα Ιόλα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Οκτωβρίου τον ορισμό των μελών της εννιαμελούς επιτροπής για το κτήμα-βίλα Ιόλα, η  σύσταση της οποίας προβλέπεται στην απόφαση 237/2017 του Δ.Σ.

Σκοπός της Επιτροπής είναι σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

  • Η αποσαφήνιση του στόχου και του πλαισίου δημιουργίας του αναδυόμενου πόλου πολιτισμού του Βορειανατολικού Τομέα Αθήνας.
  • Ο καθορισμός των βημάτων για την επίτευξη του στόχου (μεθοδολογία).
  • Η διερεύνηση τρόπων αξιοποίησης ακινήτου.
  • Η κατάρτιση βασικού σχεδίου βιωσιμότητας.
  • Ο συντονισμός ενεργειών για την αναζήτηση μοντέλων και πηγών χρηματοδότησης όλων των βημάτων ως την επίτευξη του τελικού στόχου και η επικοινωνία με οργανισμούς, ιδρύματα, τράπεζες, διεθνή φόρα κ.λπ.
  • Η δημιουργία σχεδίου καταστατικού λειτουργίας επιτροπής και πρώτου άτυπου Δ.Σ. υπό σύσταση νομικού προσώπου.
  • Η δημιουργία ιστοσελίδας για τη δημοσιοποίηση και επικοινωνία του στόχου και την προσέλκυση του ενδιαφέροντος του ευρύτερου κοινού εντός και εκτός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Μέσω αυτής θα προωθούνται ενέργειες αναζήτησης δημόσιων και ιδιωτικών πόρων όπως το crowdfunding κ.ά., αναζήτησης έργων προς δωρεά, κ.λπ.

Μέλη της Επιτροπής, η σύνθεση της οποίας έχει καθοριστεί επίσης από την προαναφερόμενη 237/2017 απόφαση του Δ.Σ., ορίστηκαν:

Ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Χατζηανδρέου και Κ. Κρητικίδης, ο ειδικευμένος σε θέματα ΟΤΑ νομικός Β. Χατζηγιανάκης και οι κάτοικοι  Κοντόπευκου, Δ. Καλιαμπάκος, καθηγητής ΕΜΠ και Μιχ. Γαβράς, ιατρός, πρ. δημοτικός σύμβουλος. Από έναν εκπρόσωπό τους στην Επιτροπή θα υποδείξουν η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet