Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Επαφές προέδρου ΚΕΔΕ με αυτοδιοικητικούς φορείς της Γερμανίας

0
72 Προβολές

Στο πλαίσιο της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στην πόλη Σίντελφίνγκεν της Γερμανίας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Βάδης Βυρτεμβέργης, Ρότζερ Κέλε, στο δημαρχείο της πόλης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία ελληνικών και γερμανικών φορέων της Αυτοδιοίκησης σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως:

  • Yγεία και εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού.
  • Τουρισμός.
  • Δράσεις για τους νέους και την τρίτη ηλικία.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) πρότεινε οι διαβουλεύσεις να συνεχιστούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η οποία έχει την έδρα της στο Μαρούσι. Στη συζήτηση θα κληθούν να συμμετάσχουν ο πρέσβης της Γερμανίας, Γιενς Πλάιντερ, και άλλοι κοινωνικοί παράγοντες. Ο κ. Κέλε μετέφερε στον κ. Πατούλη το μήνυμα ότι η συνεργασία των αυτοδιοικήσεων προχωρά σε στέρεες βάσεις και διευρύνεται, ενώ από την πλευρά του δρ. Ντίρνκμπεργκ εκφράστηκε η επιθυμία να συμμετέχει και ο ίδιος στη συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με την υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Δήμου και συζήτησαν για προγράμματα κατάρτισης νέων και πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν την ομαλή ένταξη της νεολαίας στον χώρο εργασίας. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επικρότησε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και δεσμεύτηκε να καταβάλλει προσπάθεια εναρμόνισης ανάλογων πρακτικών με την ελληνική πραγματικότητα. «Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας μας» επισήμανε και υπογράμμισε την ανάγκη να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε ένα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης της περιοχής και συνομίλησε με γιατρούς. Κατά την ξενάγησή του στους χώρους του κέντρου, διαπίστωσε τις θετικές συνέπειες που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στο πλευρό των επαγγελματιών υγείας. Με αφορμή την επίσκεψη του, αναφέρθηκε και στις προοπτικές που έχει ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες που έχει, «λόγω κυβερνητικών αποφάσεων που μας έχουν οδηγήσει σε ιατρικό μεσαίωνα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up