Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Συνάντηση διοίκησης Δήμου Κηφισιάς με Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων

0
97 Προβολές

Συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Κηφισιάς με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Αυλήτης, και ο αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», Νικήτας Κόκαλης. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του Δήμου, είχε προηγηθεί συνάντηση της δημοτικής Αρχής με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης με τους γονείς και κηδεμόνες ήταν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στα σχολεία, αλλά και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, ήδη σε εξέλιξη.

Οι Σύλλογοι των Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις του Δήμου που πραγματοποιούνται τη νέα σχολική χρονιά και οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, είναι:

  • Πιλοτικό πρόγραμμα κατασκευής ραμπών ΑμεΑ στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς. Έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί ράμπα στο 4ο Δημοτικό Κηφισιάς, ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί η ράμπα στο 2ο Δημοτικό Κηφισιάς και οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την ασφαλή και εύκολη διέλευση των μαθητών με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η επαύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες του σχολείου και επισκευάστηκε η παιδική χαρά
  • Παρεμβάσεις με στόχο την ασφάλεια των μαθητών στο 2ο Δημοτικό Κηφισιάς με τοποθέτηση κάγκελων στα παράθυρα του 1ου ορόφου και στον 2ο όροφο στην τάξη της πληροφορικής με πόρτα διαφυγής (έξοδος κινδύνου) σε περίπτωση σεισμού η πυρκαγιάς.
  • Επισκευή – συντήρηση παιδικών χαρών και παγκακίων στα προαύλια των 2ου, 3ου και 9ου Νηπιαγωγείων Κηφισιάς.
  • Φύτευση στον περιβάλλοντα χώρο και το προαύλιο, από την Υπηρεσία Πρασίνου, στο 3ο Δημοτικό  Σχολείο Κηφισιάς και τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος.
  • Εξωραϊσμός και παρεμβάσεις προαγωγής της ασφάλειας των μαθητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς  με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στον 1ο όροφο του κτηρίου, προστατευτικά αφρολέξ στις αμυχές των συρματοπλεγμάτων, λείανση των κιγκλιδωμάτων στα εξωτερικά κουφώματα των αιθουσών.
  • Εργασίες ελαιοχρωματισμού μονώσεων της τραπεζαρίας, της κουζίνας και του υπογείου χώρου στο 1ο Νηπιαγωγείο Εκάλης
  • Επισκευή αυλής για απορροή υδάτων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.
  • Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για την προστασία των νηπίων κατά την έξοδό τους από το κτήριο στο 7ο – 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς στις Αδάμες.
  • Τοποθέτηση ειδικών πινακίδων σήμανσης για τα σχολεία.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου τόνισαν στη συνάντησή τους με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης ότι τα έργα υποδομών στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up