Γρίφους έλυσαν παιδιά 9-12 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Γρίφους έλυσαν παιδιά 9-12 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής

Η δεύτερη συνάντηση με παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, της Λέσχης Ανάγνωσης που αφορά τις ηλικίες 9-12 ετών, για την περίοδο 2017-2018.

Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά τη δράση αυτή εθελοντικά.

Στη συνάντηση αυτή δημιουργήθηκε ένα όμορφο πάντρεμα ανάγνωσης και παιχνιδιού. Πολύτιμα εργαλεία έγιναν δύο από τα βιβλία της σειράς «Λύσε τον γρίφο» των Εκδόσεων Susaeta (David Clove) και συγκεκριμένα τα «Το σπήλαιο των πειρατών» και «Το Μουσείο των Μυστηρίων»

Η συντονίστρια χώρισε τα παιδιά σε δύο ομάδες ώστε να δουλέψουν ομαδικά και με πνεύμα συνεργασίας. Έλυσαν γρίφους οι οποίοι ακόνισαν το μυαλό τους στα μαθηματικά και γνώρισαν μέσα από την ανάγνωση καινούργιες λέξεις.

Τα βιβλία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης και έδειξαν να ενθουσιάζονται. Μάλιστα, ζήτησαν από τη συντονίστρια να το επαναλάβουν και στην επόμενη συνάντησή τους. Στο τέλος δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους  για την 3η Τετάρτη του Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet