Ψυχολογική στήριξη παιδιών προσχολικής ηλικίας στους Παιδ. Σταθμούς Βριλησσίων
Κοινωνία

Ψυχολογική στήριξη παιδιών προσχολικής ηλικίας στους Παιδ. Σταθμούς Βριλησσίων

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος ψυχολογικής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας και συμβουλευτικής γονέων στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Βριλησσίων, συνεχίζει εντάσσοντας για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους την αναβάθμιση των παροχών υπηρεσιών του και στους τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στον τομέα ψυχολογικής διάγνωσης – στήριξης και τη συμβουλευτική γονέων, αντίστοιχα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Οργανισμός πάντα συνεπής στη δέσμευση της δημοτικής Αρχής για ουσιαστική στήριξη κάθε κατοίκου του Δήμου, συνεχίζει προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες του στις πραγματικές ανάγκες που διαπιστώνονται».

Οι παιδοψυχολόγοι της Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τις παιδαγωγούς και τους γονείς, έχουν τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

  • Επίσκεψη στις τάξεις μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον εντοπισμό πιθανό δυσκολιών στα παιδιά και φροντίζουν για την ενημέρωση των γονέων.
  • Συζήτηση με τις παιδαγωγούς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στη συνεργασία τους με τα παιδιά και καθορίζεται από κοινού πρόγραμμα αντιμετώπισης.
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους γονείς που το επιθυμούν -σε ατομική βάση- για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.
  • Πραγματοποίηση αξιολόγησης προκειμένου να διαπιστωθούν οι ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών.
  • Συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς του ΟΚΠΑΔΒ.

Όπως τονίζει ο Οργανισμός ήδη 22 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ενώ οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται.

Υπεύθυνες παιδοψυχολόγοι: κα Πηνελόπη Στάμου, κα Δήμητρα Κατσαφάνα, τηλ. 210 8045564.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet