Σε εκπαιδευτική δράση του Ομίλου Unesco επιτίθεται η Λυκόβρυση Πεύκη.-
Κοινωνία

Σε εκπαιδευτική δράση του Ομίλου Unesco επιτίθεται η Λυκόβρυση Πεύκη.-

«Επίθεση» κατά της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη πραγματοποιεί ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, αναφορικά με εκπαιδευτική δράση που διοργανώνει ο Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων με τον Όμιλο Εταιρειών Βιοιατρική.

Ο δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «διχαστικές πρακτικές» της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη και καλεί τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, να «θωρακίσει την ενότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Θεσμικό καθήκον του κ. Μαυρίδη η θωράκιση και προστασία της ενότητας στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου απέναντι στις διχαστικές πρακτικές της κ. Πατούλη

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του 2019 -σύμφωνα με δήλωσή της- κα Μαρίνα Πατούλη, υπηρετώντας αποκλειστικά ιδιοτελείς μικροπολιτικές στοχεύσεις για «εξαγορά ψήφων» επεμβαίνει διχαστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας.

Μετά τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου μας στην εκδήλωση «People Run 3» που οργανώθηκε στο Δάσος Συγγρού με την επίσημη στήριξη του Ομίλου Unesco Βορείων Προαστίων, στον οποίο είναι πρόεδρος, παρά την ομόφωνη αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου, του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων του όμορου Δήμου και του δημάρχου και συζύγου της, κ. Γιώργου Πατούλη, και την πρόσφατη χορηγία πινάκων για τις ανάγκες του 1ου Γυμνασίου Λυκόβρυσης, στο οποίο και διδάσκει ως καθηγήτρια, πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζει ειδική εκδήλωση με επίκεντρο την εκπαιδευτική κοινότητα της Λυκόβρυσης και τη συμμετοχή της εταιρείας Βιοιατρική.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου, αλλά και με δημόσια ανακοίνωσή μας, τονίσαμε ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν στα σχολεία, όπως κτηριακές συντηρήσεις, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, παροχές προς τους μαθητές συνιστούν πρωταρχικό, θεμελιώδες αποκλειστικό δικαίωμα και υποχρέωση του Δήμου, διοίκησης και Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω του οποίου οφείλουμε όλοι μας να αποδεικνύουμε το ενδιαφέρον μας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Αυτονόητη υποχρέωση των αιρετών να μην εμπλέκουμε τα εκπαιδευτικά θέματα στον παραταξιακό ανταγωνισμό και στην υπηρέτηση αμιγώς ιδιοτελών μικροπολιτικών επιδιώξεων, αλλά να στηρίζουμε εμπράκτως τη θεσμική και αδιατάρακτη από εξωθεσμικές παρεμβάσεις λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένουμε από τον δήμαρχο κ. Αναστάσιο Μαυρίδη να αναλάβει όλες τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας από τις διχαστικές πρακτικές της κας Μαρίνας Πατούλη και κάθε άλλου μιμητή της. Ειδικότερα:

1. Να ενισχύσει περαιτέρω την ήδη συστηματική συνεργασία με την Ένωση Γονέων ως τον πλέον αξιόπιστο θεσμικό φορέα με συνολική γνώση των εκπαιδευτικών προβλημάτων του Δήμου.

2. Να δώσει σαφείς οδηγίες στους προέδρους των δύο Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας, κ. Τσόλα, και Δευτεροβάθμιας, κ. Μαρμαγγιόλη, όπως επιταχύνουν τις παρεμβάσεις αναβάθμισης των εποπτικών μέσων διδασκαλίας ιδιαίτερα μετά την έκτακτη επιχορήγηση των 120.000 ευρώ που τους δόθηκε, καθώς και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών όπως με την πρόσφατη «χορηγία» πινάκων.

3. Να επικοινωνήσει με τον κ. Ευάγγελο Σπανό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Βιοιατρική και, μαζί με τις ευχαριστίες για την πρόθεση δωρεάν παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών προς τους μαθητές, να υπενθυμίσει την αυτονόητη αρχή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ότι κάθε δραστηριότητα στο πλαίσιό της οφείλει να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία του θεσμικά προβλεπόμενου φορέα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος. Άλλωστε αυτό εφαρμόζεται ήδη με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας και υλοποιούν προγράμματα και δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη συνεργασία και σύμφωνη γνώμη του Δήμου και των νομικών προσώπων του. Τη δημιουργική συνεισφορά άλλωστε ορισμένων από τις εταιρείες αυτές τιμήσαμε πριν λίγες ημέρες στην εκδήλωση για τον εθελοντισμό που οργανώθηκε στον Δήμο μας.

4. Να θεσμοθετήσει μία ειδική ετήσια θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα της παιδείας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών που θα λειτουργεί ως απολογιστική της περιόδου που ολοκληρώνεται και προγραμματική ως προς τους στόχους υλοποίησης για την επόμενη περίοδο.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η κα Μαρίνα Πατούλη στο πλαίσιο της μηδενιστικής πολιτικής της απέναντι στη δημοτική παράταξη και διοίκηση του Δήμου, της οποίας υπήρξε προβεβλημένο μέλος για 2,5 έτη, καταψήφισε στο σύνολό του το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018 στο οποίο, μεταξύ άλλων σημαντικών παρεμβάσεων, περιλαμβάνεται η συνολική αναβάθμιση του προαυλίου του Γυμνασίου Λυκόβρυσης με ολοκληρωμένη την τεχνική μελέτη και πόρους από ειδικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προϋπολογισμού 175.000 ευρώ. Σχολείο στο οποίο διδάσκει η ίδια και για το οποίο πολλάκις έχει τονίσει το υποκριτικό ενδιαφέρον της.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet