Χρ. Παπαδιαμάντης: Έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων για τα μαρμαράδικα
Ποιότητα Ζωής

Χρ. Παπαδιαμάντης: Έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων για τα μαρμαράδικα

Παρέμβαση αναφορικά με την εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την επέκταση του εργοστασίου μαρμάρων στη Λυκόβρυση κάνει το μέλος της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης Χρήστος Παπαδιαμάντης.

Ο κ. Παπαδιαμάντης τονίζει ότι η συμμετοχή πολιτών στην εκδήλωση ήταν περιορισμένη, ότι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν απόντες, δεν παρουσιάστηκαν ουσιαστικές προτάσεις επί του θέματος, αλλά υπήρξαν «προσχηματικές αντιπαραθέσεις», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης «Γιάννης Διαμαντόπουλος» εκδήλωση – συζήτηση για την επέκταση του εργοστασίου μαρμάρων στην οδό Λαμπράκη της Λυκόβρυσης.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έχει να κάνει με τη δυνατότητα των εργοστασίων να μπορούν να επεκτείνονται ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Αναδείχθηκε η ανάγκη για σύσταση μιας πλατιάς ενωτικής επιτροπής του Δήμου, φορέων και πολιτών που θα επεξεργαστεί λύσεις και θα χαράξουν τρόπους αντιμετώπισης.

Επίσης, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για άμεση προώθηση της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης, που είναι ώριμο αρκετά χρόνια τώρα.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, απόντες οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, αποδεικνύοντας με τη στάση τους την έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντας για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης η περιορισμένη συμμετοχή πολιτών, η έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων και οι προσχηματικές αντιπαραθέσεις.

Είναι… ηλίου φαεινότερο ότι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι προσβλέπουν αποκλειστικά στην προσωπική τους προβολή και στις τρέχουσες σκοπιμότητες, αντί να επιδιώκουν την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού  θέματος.

Αυτό το φαινόμενο είναι εμφανές χρόνια τώρα στους πολίτες και είναι ο κύριος λόγος που τους απογοητεύει και τους ρίχνει πιο βαθιά στον καναπέ της αδιαφορίας και της ιδιώτευσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet