Σωμ. Εργαζομένων: Τα θανατηφόρα ατυχήματα δεν είναι «σύμπτωση» ή «κακιά στιγμή»
Κοινωνία

Σωμ. Εργαζομένων: Τα θανατηφόρα ατυχήματα δεν είναι «σύμπτωση» ή «κακιά στιγμή»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του εργαζόμενου Ηλία Ζαγοριανάκου, ο οποίος έχασε τη μάχη που έδινε να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με απορριμματοφόρο του Δήμου, το οποίο ανατράπηκε στις 23 Οκτωβρίου 2017, ενώ κατευθυνόταν στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρονται στα αίτια που οδηγούν σε συχνά ατυχήματα και δυστυχήματα στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων, ζητώντας την άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αποτροπή τους στο μέλλον.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Αντίο Ηλία…

Παραμονή πρωτοχρονιάς έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφός μας που έδινε τη μάχη από τις 23 Οκτώβρη όταν και σημειώθηκε το εργατικό «ατύχημα» που του στέρησε τελικά τη ζωή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Για όλους εμάς που τον ζούσαμε καθημερινά, ο Ηλίας θα είναι πάντα μαζί μας.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς στην καθαριότητα των δήμων, δεν είναι αποτέλεσμα «σύμπτωσης» ή «κακιάς στιγμής». Αιτία έχουν την εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων.

Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Υπεύθυνο είναι το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλειά μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ν’ απαιτήσουμε νέα μηχανήματα, νέες υποδομές, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη συστήματα ασφαλείας, ανθρώπινα κανονικά ωράρια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ν’ αποδεχθούμε ως κανονικότητα να τσακίζεται κάθε λίγο ένας από εμάς.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων. Να σταματήσουν να κυκλοφορούν σαράβαλα, υπερφορτωμένα, με φθαρμένα ελαστικά οχήματα.

Η κηδεία του συναδέλφου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 4μ.μ. στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν.

Οι σκέψεις μας είναι στο πλευρό της οικογένειάς του… 

Εκ του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet