Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Διαμαρτυρία εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για τη μη ανανέωση σύμβασης υπαλλήλου

0
151 Προβολές

Στάση εργασίας προκηρύσσει για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, από τις 7:00 έως τις 11:00 π.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση από τη διοίκηση του Δήμου σύμβασης εργαζομένου στον χώρο της κομποστοποίησης.

Οι εργαζόμενοι θα προβούν και σε κατάληψη του χώρου του αμαξοστασίου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει αναίτια και αδικαιολόγητα στην απόλυση συναδέλφου (με τη μη ανανέωση της σύμβασης) μετά από 17 μήνες συνεχούς εργασίας, εκτελώντας με συνέπεια τα καθηκοντά του, στον χώρο της κομποστοποίησης. Καταδικάζει συμπεριφορές, όπως αυτή απέναντι στον συνάδελφο, με την παρεμπόδιση στην είσοδο του αμαξοστασίου στις 29/12/2017 (τρεις ημέρες πριν τη λήξη της σύμβασης), την αλλαγή κλειδαριάς στον χώρο εργασίας του (χωρίς να μπορεί να πάρει ούτε τα προσωπικά του αντικείμενα) και τη μη έγκαιρη ειδοποίηση από μέρους της διοίκησης για τη μη ανανέωση της σύμβασης, στερώντας του το δικαίωμα πρόσληψης σε άλλη δουλειά.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. , με παράλληλη  συγκέντρωση – κατάληψη στον χώρο του αμαξοστάσιου.

Καλούνται οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν και να στηρίξουν το δίκιο αίτημα του Συλλόγου για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. 

Το δικαίωμα στην εργασία σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι αναφαίρετο και μη διαπραγματεύσιμο.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up