Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Δωρεάν πρόγραμμα για άνεργους δημότες Βριλησσίων

0
127 Προβολές

Ακόμα ένας κύκλος για όσους επιθυμούν να βρουν εργασία ανακοινώθηκε από τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων «Μellon», απευθυνόμενος αυτή τη φορά σε άνεργους πολίτες του Δήμου Βριλησσίων, οι οποίοι θα λάβουν (100% δωρεάν) τουλάχιστον 65 ώρες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και κατάρτισης (έκαστος), βάσει του δικού τους «θέλω και μπορώ», επιτυγχάνοντας το ταίριασμα του επαγγελματικού τους προφίλ με την επιθυμητή θέση εργασίας και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12.30 στην αίθουσα «Μουσών», στο Πνευματικό Κέντρο.

Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες 2.500+ ατόμων (σεμινάρια δεξιοτήτων) και έχει υλοποιήσει 5 Κύκλους στους Δήμους Αχαρνών, Ασπροπύργου, Μαρκοπούλου, Γαλατσίου και Καλλιθέας, συγκεντρώνοντας πληθώρα καλών μαρτυριών και καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες, καθώς 1 στους 2 ωφελούμενους έχει βρει εργασία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων.

Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Μellon»

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης, πρόκειται για «μια αυξημένης κοινωνικής σημασίας δράση που γεννιέται στην πόλη μας, μέσω της ευγενούς προσφοράς δωρεάν παροχής ολοκληρωμένου προγράμματος ενδυνάμωσης δεξιοτήτων από την Κοινωνική Επιχείρηση “knowl”, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Και ο δήμαρχος προσθέτει: «Σε μια εποχή κρίσης και κρίσιμης, όσο και αναγκαίας ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας, όπου η  κοινωνική συνοχή παραμένει για χρόνια υπό διαρκή σκληρή δοκιμασία, οδηγώντας συνανθρώπους μας στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή επιχειρεί να στηρίξει ενεργά και αποτελεσματικά την απολύτως αναγκαία διαδικασία ένταξης περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

»Ευχόμαστε ολόψυχα ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων “Mellon” να έχει την καλύτερη διαδρομή και τα βέλτιστα αποτελέσματα στον Δήμο μας και, κυρίως, να αποτελέσει σημαντική χείρα βοήθειας των ωφελούμενων που θα συμμετέχουν σε αυτό».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «knowl» για την Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Επιταχυντή Δεξιοτήτων «Mellon» είναι η εξατομικευμένη μεθοδολογία του, το πρότυπο εθελοντικό μοντέλο και τα εξειδικευμένα, υψηλών προδιαγραφών, μαθησιακά εργαλεία και μέθοδοι που χρησιμοποιεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up