Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Χρήση νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη Λυκόβρυσης & Πεύκης

0
114 Προβολές

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης χρησιμοποιεί από τον Οκτώβριο του 2017 μία mobile και web εφαρμογή που επιτρέπει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στους πολίτες να αναφέρουν στον Δήμο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Η εφαρμογή «Citify Smart City» είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, ένα σύστημα άμεσης καταγραφής προβλημάτων σε κάθε γειτονιά του Δήμου και στόχος της είναι να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να συμμετέχει ενεργά στην επίλυσή τους. Με την εφαρμογή ο πολίτης μπορεί να γίνει πιο ενεργός και να συμμετέχει άμεσα στη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ή κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό του, ο πολίτης συνδέεται και αποκτά το δικαίωμα να ανεβάζει στο σύστημα σχόλια, κριτικές, φωτογραφίες, καταγράφοντας προβλήματα που συναντάς στην πόλη. Παρατημένα οχήματα, προβλήματα στον φωτισμό ή στην καθαριότητα, κακή διαμόρφωση χώρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, λακκούβες, ενοχλήσεις και προβλήματα που προσβάλλουν τον τρόπο ζωής και δυσκολεύουν την καθημερινότητά είναι τα πιο συχνά προβλήματα που έχουν φωτογραφηθεί και «ποσταριστεί» στην εφαρμογή από τους «Citifiers»του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σημειώνει σχετικά:

Εφαρμογή «Citify Smart City» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε έναν ζωντανό – αυτοτροφοδοτούμενο μηχανισμό που ενώνει τους πολίτες με την πόλη που ζουν, και ο οποίος καθημερινά γίνεται ισχυρότερος.

»Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επενδύει στις νέες τεχνολογίες με σκοπό την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι΄ αυτόν τον λόγο παρουσιάσαμε νέες ιστοσελίδες, τόσο για τον Δήμο όσο και για τα δύο Νομικά του Πρόσωπα, σχεδιάζουμε διαδικασίες διαβούλευσης το προσεχές διάστημα, αξιοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποιούμε τη συνεισφορά του Citify– SmartCity.

»Δυστυχώς, υπάρχουν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία παρότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την προσωπική τους προβολή, φαίνεται να αγνοούν τη διαδικτυακή παρουσία του Δήμου. Ελπίζουμε σύντομα να την πληροφορηθούν και να συμβάλλουν μέσω αυτής στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου, απαντώντας εμμέσως στη σχετική ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κατραμάδου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up