Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Καθαρά Δευτέρα στο Μαρούσι στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης»

0
333 Προβολές

Παραδοσιακό γλέντι στήνει ο Δήμος Αμαρουσίου ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα με προσκεκλημένους μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί και να υποδεχτούν τη Σαρακοστή.

Κούλουμα στο Μαρούσι

Το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, σταθμός ΗΣΑΠ) βάζει τα γιορτινά του, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, από τις 12 το μεσημέρι και περιμένει τους πολίτες να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να απολαύσουν μαζί πατροπαράδοτες λιχουδιές και μεζέδες, άφθονο κρασί, αλλά και να διασκεδάσουν παραδοσιακά με πολύ χορό και τραγούδι.

Την εορταστική διάθεση θα ανεβάσουν με το τραγούδι τους οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Μαρία Σκουλά, Βασίλης Πάτσιος (δημοτικά τραγούδια), Ειρήνη Τσοκουνιώτη με τον Νίκο Ευβοιώτη στο βιολί.

Το  μουσικό σχήμα θα πλαισιώνουν ο Δημήτρης Ζιάγκας στο κλαρίνο, ο Πέτρος Δήμας στο λαούτο, ο Θανάσης Πάτσιος στα πλήκτρα, ο Δημήτρης Σαββαΐδης στο μπουζούκι, ο Νίκος Τάγκας στην κιθάρα και ο Νίκος Καρνάβας στα τύμπανα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Υδραίος.

Τον χορό θα ανοίξουν με παραδοσιακούς χορούς από όλη τη Ελλάδα το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Χορευτικό Συγκρότημα Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Η συμμετοχή στο παραδοσιακό γλέντι του Δήμου Αμαρουσίου είναι δωρεάν για όλους, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, με τις ευγενικές χορηγίες και προσφορές των παραγωγών αγροτικών προϊόντων που συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου, των τοπικών και άλλων επιχειρήσεων.

«Σας περιμένουμε όλους!» σημειώνει ο Δήμος προσκαλώντας τους πολίτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up