Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Ο δήμαρχος απαξίωσε τον Δρόμο του Βουνού
Αθλητισμός

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Ο δήμαρχος απαξίωσε τον Δρόμο του Βουνού

Ότι απαξίωσε τον Δρόμο του Βουνού κατηγορεί τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Τίγκα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος), οι συμμετοχές φέτος στον 19o Δρόμο Βουνού έφθασαν μόλις τους 306 αθλητές, όταν ο 1ος Δρόμος Βουνού είχε σχεδόν 500 συμμετοχές και στην πορεία οι συμμετοχές είχαν φθάσει έως και τις 700.

Η παράταξη αποδίδει την «πτωτική πορεία» και την «πλήρη απαξίωση ενός θεσμού μοναδικού για την πόλη μας, στο είδος του, με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια», κυρίως στο τέλος συμμετοχής των 8 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση επισημαίνει ότι είχε προειδοποιήσει για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την επιβολή του τέλους και είχε ζητήσει από τη δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της. «Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Και δικαιωθήκαμε πικρά. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας, κυρίως νέοι, μας ενημέρωσαν ότι δεν κατάφεραν φέτος να τρέξουν στον Υμηττό λόγω του κόστους συμμετοχής που επιβάλατε» τονίζει η παράταξη και προσθέτει:

«Μετατρέψατε τη χαρά του αθλητισμού σε χαράτσι κ. δήμαρχε. Με την πολιτική σας, όχι μόνον δεν στηρίζετε τον μαζικό αθλητισμό, όπως έχετε υποχρέωση, αλλά ούτε καν είστε συνεπής με όσα λέτε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα (σελ.20, Ενισχύουμε και προβάλλουμε τον αγώνα Δρόμο Βουνού).

»Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύετε ότι οι φωτογραφίες σας κατά την απονομή των μεταλλίων  μπορούν να θεωρηθούν προβολή και ενίσχυση του αγώνα, όπως είχατε δεσμευθεί προεκλογικά. Είναι ακόμη πολύ κρίμα που με τη στάση σας καταφέρατε μια δράση, που ήταν πολύ σωστά οργανωμένη, να την υποβαθμίσετε».

Επίσης, Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ρωτά πόσο βοηθάει  οικονομικά, σε εποχή ανεργίας και κρίσης, τον «πλούσιο» Δήμο Παπάγου – Χολαργού η είσπραξη του ποσού  των 2.448 ευρώ (306Χ8ευρώ) και γιατί τα έξοδα διοργάνωσης δεν μπορούσε να τα καλύψει ο Δήμος, είτε μέσω άντλησης χρημάτων από ευρωπαϊκά προγράμματα, από τη ΓΓΑ ή από την Περιφέρεια, για την ενίσχυση δράσεων μαζικού αθλητισμού, είτε ακόμη από τα 9.500.000 ευρώ που είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Τέλος, η παράταξη του κ. Τίγκα δεσμεύεται να καταργήσει άμεσα κάθε κόστος συμμετοχής σε ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες, με ταυτόχρονη αναβάθμισή τους, «επί της ουσίας και όχι υποκριτικά, με φωτογραφήσεις και  ψεύτικες υποσχέσεις» και με στόχο την ανάπτυξη του κοινωνικού αθλητισμού και τη μαζική άθληση και άσκηση όλου του πληθυσμού και όλων των ηλικιών. Όπως σημειώνει, ήδη έχει εκπονηθεί πρόγραμμα καινοτόμων αθλητικών δράσεων και ανάπτυξης υποδομών, με στόχο να αποκτήσει ο Δήμος «προστιθέμενη αξία, χωρίς να επιβαρύνονται οι συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet