Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, Shamma Jain, στα γραφεία της Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών με στόχο τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση τομέων όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, αλλά και ο ιατρικός τουρισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τις δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην ενίσχυση και ανάδειξη αναπτυξιακών πυλώνων, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας και επισήμανε τη δυναμική συνεργειών με χώρες όπως η Ινδία, που, όπως τόνισε, διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα.

Από την πλευρά της η πρέσβειρα της Ινδίας συνεχάρη τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο την ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού και εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, την πρόθεσή της να βοηθήσει και να συμβάλλει ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση, ενεργοποιώντας δυναμικά ιατρικά δίκτυα της χώρας της.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε τα εξής:

«Σε συνέχεια των σημαντικών επαφών που είχα με επιφανείς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου της Ινδίας, όπως με τον υπουργό Τουρισμού της Μαχαράστρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Βομβάη της Ινδίας με αφορμή την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού, συναντήθηκα με την πρέσβειρα της Ινδίας με την οποία είχα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. 

»Κοινός μας στόχος η δρομολόγηση γόνιμων συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών με στόχο την ενίσχυση τομέων με αναπτυξιακό πρόσημο όπως ο ιατρικός τουρισμός, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

»Για την Αυτοδιοίκηση αποτελεί προτεραιότητα η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας στο εξωτερικό προκειμένου να στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet