«ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα: Η πρόταση της ΠΕΕΓΕΠ για μια βιώσιμη πόλη»
Περιφέρεια Αττικής

«ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα: Η πρόταση της ΠΕΕΓΕΠ για μια βιώσιμη πόλη»

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 παρουσιάζει την πρότασή της για την πράσινη ανάπλαση της Αθήνας (το πολεοδομικό συγκρότημα του Λεκανοπεδίου).

Ειδικοί επιστήμονες της Ένωσης θα παρουσιάσουν τα μέτρα-παρεμβάσεις που προτείνει η ΠΕΕΓΕΠ προκειμένου να αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης και να αποκατασταθούν τα όσα προβλήματα έχουν προκύψει από τις πολιτικές της «τσιμεντοποίησης» που εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών.

«Φιλοδοξούμε η Αθήνα να αναγεννηθεί ως μια σύγχρονη Πράσινη Ελληνική Πόλη, πιο όμορφη, πιο φιλική, και εν γένει πιο λειτουργική για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι τρόποι και τα μέσα που απαιτούνται προκειμένου η πρόταση να γίνει πράξη. Κυρίως θα αναδειχθούν τα σημαντικότατα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από την υλοποίηση της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»), με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου.

«ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα: Η πρόταση της ΠΕΕΓΕΠ για μια βιώσιμη πόλη»/πρόσκληση.
Ποια είναι η ΠΕΕΓΕΠ

Η ΠΕΕΓΕΠ είναι μια Ένωση που προασπίζεται και κατοχυρώνει τα δικαιώματα και την εκπαίδευση των μελών της, μελετά ζητήματα για τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, προωθεί σύγχρονες τεχνολογίες στο επαγγελματικό αντικείμενο, συνεργάζεται με φορείς που προάγουν την επιστημονική γνώση και παρεμβαίνει σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το πράσινο και στο περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet