Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος γύρος επαφών με τη σχολική κοινότητα
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος γύρος επαφών με τη σχολική κοινότητα

Ακόμα ένα κύκλο επαφών με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης ολοκλήρωσε η ομάδα διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, πλαισιωμένος από την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, και τους πρόεδρους των Σχολικών Επιτροπών, Μίνα Παναγιωτακοπούλου και Θεόδωρο Γραμματικό, υποδέχθηκε διαδοχικά στο δημαρχείο τους διευθυντές των λυκείων, γυμνασίων, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, έχοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμυου, κάνει συνήθεια τις τακτικές συναντήσεις με τη σχολική κοινότητα, κυρίως κατά την έναρξη και τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στην ατζέντα, ο απολογισμός της χρονιάς που τελειώνει, αλλά και οι παρεμβάσεις για την προετοιμασία της καινούργιας, με στόχο της δημοτικής Αρχής, όπως τονίζει, τη διαρκή αναβάθμιση τόσο των υποδομών, όσο και του εξοπλισμού των σχολικών κτηρίων. «Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών έργων, η εικόνα πολλών σχολείων, όπως αναγνωρίζουν και οι άνθρωποι της σχολικής κοινότητας, έχει αλλάξει. Έπεται, όμως και συνέχεια…» επισημαίνει η δημοτική Αρχή.

Περισσότερα έργα με τα νέα έργα των 500 χιλιάδων ευρώ

Ενόψει του νέου προγραμματισμού των έργων που ετοιμάζει ο Δήμος στα σχολικά κτήρια, η δημοτική Αρχή θέλει, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις, να επικαιροποιήσει τη λίστα με τις εργασίες που θα γίνουν και θα συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί: ανακαινίσεις, μονώσεις, ενεργειακή αναβάθμιση, βελτίωση αυλών νηπιαγωγείων (με τη δημιουργία μιας μίνι παιδικής χαράς σε κάθε ένα από αυτά), δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας έξω από τα σχολεία κ.ά.

Θωρακίζεται η φύλαξη των σχολείων

Σε αυτόν τον γύρο συναντήσεων η δημοτική Αρχή είχε απάντηση στο πάγιο αίτημα των διευθυντών των σχολείων, αλλά και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, που ζητούν τη φύλαξη των σχολείων για να προστατευτούν από τους συχνούς βανδαλισμούς και τις κλοπές. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στη συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία φύλαξης χώρων, προκειμένου να πραγματοποιούνται καθημερινές περιπολίες κατά τις βραδινές ώρες σε όλα τα σχολεία της πόλης και, έτσι, όπως σημειώνει η διοίκηση του Δήμου, να αποτρέπονται οι παραβατικές ενέργειες που βλάπτουν την εικόνα και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μέτρηση της ακτινοβολίας στα σχολεία: κανένα με πρόβλημα

Πρόσφατα ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων και τον «Δημόκριτο», ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μετρήσεων των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (από κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.τ.λ.) εντός και εκτός των σχολείων της πόλης. Όπως τόνισε ο δήμαρχος στους διευθυντές, «σε κανένα σχολείο δεν ξεπερνιόνται, ούτε καν αγγίζονται, τα επιτρεπτά όρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά».

5ο Νηπιαγωγείο: Ο Δήμος εμμένει στις προτάσεις του και διεκδικεί λύση

Τις προτάσεις της διοίκησης του Δήμου για μια οριστική λύση στο ζήτημα της στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου, ένα πρόβλημα δεκαετιών για την περιοχή, υπενθύμισε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος στις συναντήσεις με τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

Ο δήμαρχος επανέλαβε το πλάνο να προταθεί η συστέγαση του νηπιαγωγείου σε χώρο εντός του 2ου Δημοτικού Σχολείου μέχρις ότου βρεθεί οριστική λύση, η οποία, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «μπορεί να βασιστεί στη διάθεση της δημοτικής Αρχής να παραχωρηθεί παραπλήσιο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου για ανεγερθεί νέο νηπιαγωγείο, κάτι που, όμως, πρέπει να αποφασιστεί από την αρμόδια υπηρεσία, την ΚΤ.ΥΠ.».

«Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και συνεργασία και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Έχοντας κάνει συνήθεια την τακτική συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης φτάσαμε στο σημείο, έπειτα από τέσσερα χρόνια δουλειάς, να έχουμε ξεπεράσει τα περισσότερα εμπόδια και να έχουμε δώσει ή δρομολογήσει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών, που άλλοι στο παρελθόν άφηναν να εκκρεμούν, να μένουν τα σχολεία χωρίς φροντίδα. Από την πρώτη ημέρα βάλαμε την Παιδεία σε προτεραιότητα και, πλέον, αναγνωρίζεται ότι τα σχολικά κτήρια είναι πολύ καλύτερα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε δράση για να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο», σχολιάζει ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet