Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Ερυθραίας
Κοινωνία

Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Ερυθραίας

Μαθήματα – σεμινάρια σχετικά με την κατανόηση της οδικής συμπεριφοράς και της ασφαλούς οδήγησης διοργανώνει η Ανώνυμη Εταιρεία «Μένανδρος» του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Οδ. Ανδρούτσου, κάθετος της Εθνικής Αντιστάσεως) στη Νέα Ερυθραία, το οποίο διαχειρίζεται η «Μένανδρος Α.Ε.» με μεγάλη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, επιτυχία και συμμετοχή πολλών ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων της Αττικής.

Τα σεμινάρια αυτά έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της οδικής κουλτούρας, νοοτροπίας και πολιτισμού, δηλαδή της συνείδησης των μικρών παιδιών και εφήβων και κατά συνέπεια των μελλοντικών ενηλίκων, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους στο γεμάτο κινδύνους οδικό περιβάλλον.

Τα παιδιά. κυρίως Δημοτικού και Γυμνασίου, θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με το ποδήλατο και τη σωστή χρήση του, τις σχέσεις ισορροπίας και ταχύτητας, την κατανόηση της οδικής συμπεριφοράς (στοπ, φανάρια, εποπτεία σήμανσης), αλλά θα δοθεί κι ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση υποψηφίων οδηγών (παιδιά κυρίως Λυκείου).

Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού μέχρι και Λυκείου, με συμμετοχικό και κάποιες φορές και με διαδραστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα ανά σχολείο και κάποια Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη συμμετοχή.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Βαλσαμανίδης με εμπειρία σε αγωνιστικό επίπεδο μοτοσυκλέτας σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, μηχανικός αυτοκινήτων, μέλος του Δ.Σ. της Ατραπού Κηφισιάς και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Ασφαλούς Οδήγησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet