Γ. Μυλωνάκης: Η διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου δεν… άκουσε τίποτα για τον «Κλεισθένη Ι»
Πολιτική

Γ. Μυλωνάκης: Η διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου δεν… άκουσε τίποτα για τον «Κλεισθένη Ι»

«Η διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου δεν… άκουσε τίποτα για τον “Κλεισθένη Ι”» τονίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, καθώς ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δεν έφερε το θέμα προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μυλωνάκης επισημαίνει ότι «ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα… κυνηγά τις εξελίξεις, αντί να πρωτοστατεί σε αυτές». «Για άλλη μια φορά θα απομονωθεί από το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι, μόνο και μόνο για να μην στενοχωρήσει η διοίκηση τους κομματικούς κηδεμόνες της» τονίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

«Η διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου δεν… άκουσε τίποτα για τον “Κλεισθένη Ι”»

Την ώρα που η Αυτοδιοίκηση δίνει τη μεγάλη μάχη για να διασφαλίσει την ίδια τη βιωσιμότητά της και να αποτρέψει την εφαρμογή του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι», που προωθεί η κυβέρνηση, η διοίκηση του δημάρχου κ. Γ. Σταθόπουλου, επιλέγει να «βάζει το κεφάλι στην άμμο».

Δεν… άκουσε τίποτε για το σημερινό κρίσιμο κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ και έτσι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής δεν «ψέλλισε» ούτε λέξη για το θέμα, παρά μόνον όταν αυτό τέθηκε από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Αλλά και τότε απέδειξε αυτό που έχει γίνει πλέον εμφανές, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω στην κοινωνία. Ότι, δηλαδή, η άλλοτε «μαχητική» παράταξη του δημάρχου, τότε που διεκδικούσε τον Δήμο, έχει μετατραπεί σήμερα στο «καλό» αυτοδιοικητικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσχέθηκε ο δήμαρχος ότι θα συζητηθεί το θέμα των αλλαγών που φέρνει στην Αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης Ι». Βέβαια, αφού έχει πραγματοποιηθεί το συνέδριο των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, δηλαδή κατόπιν εορτής. Για άλλη μια φορά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα… κυνηγά τις εξελίξεις, αντί να πρωτοστατεί σε αυτές. Για άλλη μια φορά θα απομονωθεί από το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι, μόνο και μόνο για να μην στενοχωρήσει η διοίκηση τους κομματικούς κηδεμόνες της.

Παρ΄ όλα αυτά, εμείς θα περιμένουμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θα ακούσουμε με ενδιαφέρον πώς βλέπει η διοίκηση του δημάρχου ένα νομοσχέδιο που, εάν εφαρμοσθεί, θα καταντήσει την Αυτοδιοίκηση σε απλή Διεύθυνση της κεντρικής εξουσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet