Εντυπωσιακά ολοκληρώθηκε το «ταξίδι» της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Εντυπωσιακά ολοκληρώθηκε το «ταξίδι» της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Εντυπωσίασε, ευαισθητοποίησε και χάρισε όμορφες στιγμές στους επισκέπτες της η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ένας θεσμός βαθιά ριζωμένος στη συλλογική συνείδηση των Κηφισιωτών, ανανεωμένος και εμπλουτισμένος, όπωςσήμειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών από κάθε περιοχή της Αττικής, που την επισκέφθηκαν προκειμένου να απολαύσουν ανοιξιάτικες ευωδίες, όμορφες μελωδίες και να περιηγηθούν στο γεμάτο εκπλήξεις Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος». Το ολάνθιστο ταξίδι ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη γιορτή την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

 «Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι το μεγαλύτερο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας. Αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τα φυτά και τα άνθη που φιλοξενεί, αλλά και για το πολιτιστικό και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα που ήταν φέτος ιδιαίτερα πλούσιο. Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μπορεί να είναι η 64η, αλλά πατάει σε τρεις αιώνες» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος. Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τους παραγωγούς, τους φυτωριούχους, τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και το εποχικό προσωπικό. Ευχαρίστησε, επίσης, την πρόεδρο της Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους συλλόγους, τις εταιρείες κοινωνικής φροντίδας και όλους όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στη φετινή έκθεση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, που της ανέθεσε τον εμβληματικό για την Κηφισιά θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης. Επίσης η κ. Χατζοπούλου επεσήμανε ότι η φετινή έκθεση προσέφερε ένα γεμάτο πολιτιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της.

Η αυλαία της έκθεσης έπεσε με την παιχνιδοσυναυλία των Burger Project, τις παιδικές χορωδίες «Μικροί Τροβαδούροι», «Παιδική Χορωδία Δήμου Κηφισιάς», «Παιδική Χορωδία & Μαντολινάτα – Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών» και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για 18 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων και με τη συμμετοχή 65 ανθοπαραγωγών προσέφερε περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων στις πιο προσιτές τιμές, όπως τονίζει ο Δήμος. Φέτος το πολιτιστικό πρόγραμμα ήταν πιο πλούσιο από ποτέ. 12 συναυλίες με Νίκο Ζιώγαλα, Στέλλα Κονιτοπούλου, Δαυΐδ Ναχμία, Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση, Brillante Classic Orchestra, Γεράσιμο Ανδρεάτο, 48 Ώρες, Depy Sakellariou, Τέρη Ιερεμία, Δροσουλίτες, Apurimac, Burger Project κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αττικής παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του νερού στη φύση» και περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο της έκθεσης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν  για τον κύκλο του νερού στη φύση και να ταξιδέψουν σε διαφορετικά οικοσυστήματα. Παράλληλα, παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζη, ενώ διασκέδασαν στο δωρεάν πάρκο ψυχαγωγίας «flower fun».

Δεκάδες ήταν, επίση,ς και οι παρουσιάσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της έκθεσης στην κοινωνική ευαισθητοποίηση με τη συμμετοχή των συλλόγων «Όραμα Ελπίδας», «Άγγιγμα Ζωής» , «Η Αγκαλιά» κ.ά.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Σιδέρη.

Αναλυτικά τα βραβεία της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι:

  • Βραβείο Καλύτερου Περιπτέρου Άνθεων «Γιώργος Χιωτάκης»: Απενεμήθη στον Παναγιώτη Γουρνή από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο.
  • Βραβείο Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου «Ευάγγελος Σιδέρης»: Απενεμήθη στην Κοινωνία Κληρονόμων Αριστείδη Πουλημένου, από την πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου.
  • Βραβείο για το κοινωνικό έργο: Απενεμήθη στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο.
  • Βραβείο για τη διαχρονική συμβολή στο πολιτιστικό πρόγραμμα: Απενεμήθη στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κηφισιάς. Τη βράβευση έκανε η αντιδήμαρχος Δημοτικών Πόρων και Προσωπικού, Σίσσυ Παπασπύρου.
  • Βραβείο για τη συμβολή στο Κοινωνικό και Πολιτιστικό Πρόγραμμα: Απενεμήθη στον Σύλλογο «Άγγιγμα Ζωής». Τη βράβευση έκανε η αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Δήμητρα Αγαπάκη.
  • Βραβείο για τη συμβολή στο πολιτιστικό πρόγραμμα: Απενεμήθη στον Σύλλογο «Η Αγκαλιά». Τη βράβευση έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς, Γιάννης Παντελεάκης.
  • Βραβείο για τη συμβολή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Απενεμήθη στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Τη βράβευση έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου, Γιώργος Κομιανός.
  • Βραβείο για τη συμμετοχή τσπουδαστών στο πολιτιστικό πρόγραμμα. Απενεμήθη στο Δημόσιο ΙΕΚ Κηφισιάς. Τη βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης.
  • Βραβεία για τη συμβολή στα παιδικά δρώμενα: Στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς και στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Ερυθραίας. Τη βράβευση έκανε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και Εθελοντισμού,  Ζέτη Κασιμάτη.
  • Βραβείο για τη συμβολή στο πολιτιστικό πρόγραμμα. Απενεμήθη στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΣ. Τη βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κοκκαλής.

Επίσης βραβεύθηκαν:

Ο «χρυσός χορηγός» MEDI PRINOY, οι «αργυροί χορηγοί» ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ & METALINE ΣΠΑΝΟΣ, ο «χάλκινος χορηγός» STIHL, οι υποστηρικτές Platanos Parking, Eθνική Ασφαλιστική Γραφείο Αμαρουσίου Δ. Βαγενά, Δ. Θανόπουλος, καθώς και οι «χορηγοί επικοινωνίας» ΑΝΤ1, ΣΤΑΣΥ Α.Ε., REAL GROUP, ATTICA TV.

Τέλος βραβεύτηκαν οι Κλέωνας Τσέτης και Κωνσταντίνος Χριστάκος που προσέφεραν υπέροχα πλάνα της 64ης Ανθοκομικής με λήψη drone.

Θεαματικό ήταν και το κλείσιμο της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης με την απελευθέρωση μπαλονιών από τους μικρούς φίλους του θεσμού. Μικροί και μεγάλοι ανανεώσαν μουσικά το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με τη συναυλία του συγκροτήματος «48 ώρες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet