Επεισόδια έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό
Κοινωνία

Επεισόδια έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, στο Παλαιό Ψυχικό, όταν η πορεία αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων, για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε εκεί. Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα πέταξαν πέτρες προς την ισραηλινή πρεσβεία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που την περιφρουρούσαν απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα αντίστοιχη συγκέντρωση υπήρχε έξω από την αμερικανική πρεσβεία, σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος θρηνεί περισσότερα από 50 θύματα από ισραηλινά πυρά, τις τελευταίες δύο μέρες. Αφορμή, η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και η de facto αναγνώριση της τελευταίας ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και πορεύθηκαν ως την αμερικανική πρεσβεία. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν τόσο η Λαϊκή Ενότητα όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κάποιοι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα, μάλιστα, σκαρφάλωσαν στις κλούβες που περιφρουρούν την αμερικανική πρεσβεία, υψώνοντας σημαίες της πατρίδας τους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet