Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Κατάμεστο το «Καμίνι» Γαλατσίου σε διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

0
258 Προβολές

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή, σε επίπεδο χώρας, Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Σπουδές και Επαγγέλματα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, στις 8 και 9 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή άνω των 900 μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Τη διημερίδα οργάνωσε η υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Γαλατσίου (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Γεωργία Κωσατοπούλου σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ευθύνης της και τη στήριξη του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου.

Οι δύο συνεδριακές αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες και τις δύο ημέρες, από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των Λυκείων ευθύνης της κ. Κωστοπούλου, αλλά και μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς   από περιοχές, εκτός ευθύνης του ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου (π.χ. Θησείο).

Έγκριτοι καθηγητές Πανεπιστημίων απ΄ όλες τις κατευθύνσεις, εκπρόσωπος του ΥΠΠΕΘ και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από όλο το φάσμα των επαγγελμάτων μίλησαν για τις σπουδές και τις επαγγελματικές τους διεξόδους αλλά και για την επαγγελματική  τους εμπειρία  από την άσκηση του επαγγέλματος τους.

Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να θέσουν  ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, η διευθύντρια της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, Ιωάννα Ψίνα, και ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, κ. Κόκλας. Ο κ. Μαρκόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το κλειδί για την επαγγελματική επιτυχία είναι η γνώση, το ήθος και οι αξίες που επιλέγουμε να υπηρετήσουμε. Ότι χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια για την επίτευξη των  προσωπικών και επαγγελματικών μας  στόχων, και έδωσε έμφαση στη σημασία της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης στα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και ευχαρίστησε την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου κ. Κωστοπούλου και τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ιωάννα Ψίνα, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και τη γενικότερη συνεργασία. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους διευθυντές των σχολείων και όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη Διημερίδα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται: «Ο Δήμος Γαλατσίου με έμπρακτο τρόπο υποστηρίζει τον θεσμό του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού του υπουργείου Παιδείας φιλοξενώντας στο δημαρχείο του τη δομή αυτή και βοηθώντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του τις δράσεις και τις λειτουργίες του. Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν λόγο για μια  απόλυτα επιτυχημένη ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές ζήτησαν από την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ και τον Δήμο Γαλατσίου να συνεχίσουν να διοργανώνουν κάθε χρόνο αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up