Η Τράπεζα Θεμάτων «έκαψε» τους μαθητές Α΄ Λυκείου
Κοινωνία

Η Τράπεζα Θεμάτων «έκαψε» τους μαθητές Α΄ Λυκείου

Με τα θέματα να επιλέγονται φέτος για πρώτη φορά από την Τράπεζα Θεμάτων οι μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου αντιμετώπισαν προβλήματα, με το 20% αυτών να κόβεται στα μαθηματικά.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πολλοί μαθητές μένουν μεταξεταστέοι σε πολλά μαθήματα και καλούνται να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο του 2014 προκειμένου να προαχθούν στην Β΄ τάξη Λυκείου.

Ενώ τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των μαθητών που «έμεναν» στην ίδια τάξη είχε περιοριστεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά, τα θέματα που επελέγησαν φέτος, σε σύντομο χρονικό διάστημα και δέχτηκαν στη συνέχεια κριτική από εκπαιδευτικούς για τον βαθμό της δυσκολίας τους, αύξησαν κατά πολύ τον αριθμό των μαθητών που θα αναγκαστούν να επαναλάβουν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα.

Στο μάθημα της άλγεβρας κόπηκε το 20% των μαθητών, καθώς τα μισά θέματα επιλέχθηκαν από την Τράπεζα Θεμάτωνκαι ήταν δυσνόητα για τους μαθητές.

Το ποσοστό των παιδιών που «κόπηκαν» φτάνει και το 30% σε αρκετές περιοχές, ενώ πολλά παιδιά θα δώσουν ξανά εξετάσεις τον Σεπτέμβριο και στη Γεωμετρία, στη Φυσική, στη Χημεία και στα Αρχαία.

Παράλληλα, το πρόβλημα εφέτος επιδείνωσε η ρύθμιση που ορίζει ότι οι μαθητές δεν μπορούν να γλιτώσουν την επαναληπτική διαδικασία του Σεπτεμβρίου εάν έχουν μέσο όρο στο απολυτήριό τους το 10. Για να περάσουν λοιπόν στην επόμενη τάξη, οι μαθητές πρέπει να έχουν πιάσει το 10 σε όλα τα βασικά μαθήματα, δηλαδή σε άλγεβρα, γεωμετρία, νεοελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, αρχαία ελληνικά.

Ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία πανελλαδικά και αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί ειδική οδηγία εφέτος για να μην αδικηθούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet