Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το 1ο CityLab του CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το 1ο CityLab του CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity

Σημαντικές προτάσεις και ιδέες αναδεικνύονται μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε 16 πόλεις (CityLabs) της χώρας στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2018.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εργαστήρια στη Χαλκίδα, την Κομοτηνή, τη Λαμία, τη Λάρισα και την Πάτρα. Στις 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα και στη Κω, στις 30 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν από την 1η μέχρι τις 16 Ιουνίου το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Τρίπολη, η Σάμος, η Σύρος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και τα Τρίκαλα.

Δράσεις τρέχουσας εβδομάδας

Για τα Ιωάννινα οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες στη σελίδα του CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity στο facebook. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου στις 15:00 στο Τεχνολογικό και Επιστημονικό Πάρκο Ηπείρου. Οι ενδιαφερόμενοι για να παρουσιάσουν την ιδέα τους πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Για την Κω η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Μαίου στις 15:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν την ιδέα τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη διοργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων σε πόλεις της περιφέρειας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα της δημιουργίας είναι εδώ, την αναδεικνύουμε και διαμορφώνουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη εποχή». «Με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες καθιερώνεται ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ ως ετήσιος θεσμός για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων και την ενεργή στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Με την υλοποίηση των περιφερειακών εργαστηρίων βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δίνουμε την  ευκαιρία σε κάθε νέο να συμμετέχει, να δημιουργήσει και να διακριθεί» τόνισε.

Στα CityLabs συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές, ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Μεταξύ άλλων έχουν παρουσιαστεί καινοτόμες ιδέες που αφορούν σε πλατφόρμες ανάδειξης κοινωνικοπολιτισμικών πληροφοριών και προώθησης τοπικών επιχειρήσεων, εφαρμογή για τον έλεγχο για τις διαθέσιμες θέσεις parking στο κέντρο της πόλης, πρόγραμμα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, πλατφόρμα χρήσης ψηφιακών και ηλεκτρονικών μέσων στις κοινωνικές δομές, σύστημα αυτόματης διακοπής και εκτροπής κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων σε ανισόπεδους κόμβους, εφαρμογή χαρτογράφησης χρηστών για ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις  28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στον Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου διοργανώνονται οι ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Πληροφορίες:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet