Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με τον πρέσβη της Παλαιστίνης
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Marwan Emile Toubassi, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της φιλοξενίας στο Μαρούσι του 6ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών στο οποίο συμμετέχουν αρκετοί Παλαιστίνιοι φοιτητές. Τον πρέσβη συνόδευε ο πρόεδρος του Ομίλου CCC, Suheil H. Sabbagh.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η επικείμενη μετάβαση κλιμακίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στη δοκιμαζόμενη Γάζα και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων. Για την πρωτοβουλία αυτή ο πρόεδρος του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες του Παλαιστινίου πρέσβη, Marwan Emile Toubassi.

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη. Δεν χάνουμε την ελπίδα μας για το αύριο παρά την οδύνη που αισθανόμαστε σήμερα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Παλαιστίνης αναφερόμενος στα τελευταία δραματικά γεγονότα, ενημερώνοντας, παράλληλα, τον δήμαρχο για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο προκειμένου για την προστασία των Παλαιστινίων στην περιοχή. Όσον αφορά στην αποστολή αντιπροσωπείας Ελλήνων γιατρών και φαρμακευτικής βοήθειας, ο Παλαιστίνιος πρέσβης ανέφερε στον κ. Πατούλη, ότι η πρωτοβουλία τυγχάνει της μεγάλης εκτίμησης της παλαιστινιακής κοινότητας και έθεσε στη διάθεσή του την Πρεσβεία της Παλαιστίνης για τον συντονισμό της αποστολής και τη διευθέτηση όποιων διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Είμαστε αδελφοί λαοί και ως γιατροί πράττουμε το αυτονόητο για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».

Συζητώντας αυτοδιοικητικά ζητήματα, ο πρέσβης ενημέρωσε σχετικά με τις συζητήσεις για εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Παλαιστίνη που βρίσκονται σε εξέλιξη με αντιπροσωπεία δήμων της χώρας, για τις οποίες ο κ. Πατούλης εμφανίστηκε ενήμερος και θετικός να τεθούν υπό τη σκέπη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η συζήτηση περιελάμβανε και ευρύτερα θέματα ελληνικής πολιτικής επικαιρότητας και ολοκληρώθηκε με αναμνηστικά δώρα και τη γνωριμία με τους Παλαιστινίους συμμετέχοντες στο 6ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών Δήμου Αμαρουσίου και τις προτάσεις τους για την αρχιτεκτονική αναβάθμιση των πόλεων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Παρών στη συνάντηση από μέρους του Δήμου ήταν και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Διδασκάλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet