Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Μικρή φωτιά άναψαν άγνωστοι στην όχθη του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου

0
478 Προβολές

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, περίπου στις 9 η ώρα το βράδυ, εντελώς τυχαία,  δύο κάτοικοι της περιοχής διεπίστωσαν ότι άγνωστος/άγνωστοι είχαν ανάψει (για άγνωστο λόγο) μια μικρή φωτιά στην αριστερή όχθη του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου, λίγο πριν το τέλος της οδού Πάρνηθος και την έναρξη της οδού Λακωνίας. Η φωτιά σβήστηκε μετά από επέμβαση των δύο κατοίκων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική.

Το παραπάνω καταγγέλλει η κάτοικος Πολυδρόσου και γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό, Χρυσούλα Καρατζή, η οποία επίσης προσθέτει:

«Επειδή για όλους όσους κατοικούμε στις περιοχές που συνορεύουν με το συγκεκριμένο ρέμα η ρεματιά αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του σπιτιού μας,  την οποία σίγουρα αγαπάμε όπως το σπίτι μας, για όλους δε (κατοίκους, επισκέπτες  και απλούς περαστικούς) αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπίο, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, σπάνιο για το συνηθισμένος αθηναϊκό, αστικό τοπίο, βασίλειο πολλών ζώων και φυτών, ας προσπαθήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της Ρεματιάς μας.

»Όλο τον χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο κατά τις περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες, να μην προβαίνουμε σε οιαδήποτε ενέργεια που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη Ρεματιά. Επιπλέον, όμως, ας κινητοποιηθούμε όλοι ώστε να παρατηρούμε και να αποτρέπουμε εγκαίρως ενέργειες που μπορεί να την απειλήσουν». 

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up