ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο: ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας μέσα από τους Δήμους
Πολιτική

ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο: ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας μέσα από τους Δήμους

Η πρωτοβουλία ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου και τους φορείς της πόλης «σε μια πλατιά Δημοκρατική, Ενωτική και ισότιμη συνεργασία», προκειμένου να αποτραπεί «το ξεπούλημα της χώρας μέσα από τους Δήμους».

Στο κάλεσμά του ο φορέας αναφέρει:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι «αποπαίδι» της πολιτικής, χρήσιμη μόνο για αντιμετώπιση των προβλημάτων «καθημερινότητας», όπως το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να την παρουσιάσει. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τη φύση της, έχει τον σημαντικότατο ρόλο άσκησης πολιτικής για κάθε τοπική κοινωνία και κυρίως ΑΠΟ κάθε τοπική κοινωνία. Διά των ΟΤΑ (με προϋπόθεση, βέβαια, τη δημοκρατική και ουσιώδη λειτουργία τους), οι πολίτες εκφράζουν ανάγκες και επιθυμίες της ιδιαίτερης πατρίδας τους και διεκδικούν την ικανοποίησή τους. Έτσι, από τη γνήσια φωνή των τοπικών κοινωνιών διαμορφώνεται η πολιτική, η φωνή, δηλαδή, της κοινής μας πατρίδας, με τις τόσο γοητευτικές και δημιουργικές διαφορές μεταξύ των περιοχών της.

  1. Η κατάργηση από τον «πολιτικό χάρτη» της χώρας ολόκληρων χωριών, πόλεων και περιοχών, που επέφεραν πρώτα το πρόγραμμα «Καποδίστριας», στη συνέχεια το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και τώρα το πρόγραμμα «Κλεισθένης»,
  2. η «οικονομική αυτοτέλεια» των ΟΤΑ που πονηρά προστέθηκε με τη «Βενιζελική» συνταγματική αναθεώρηση του 2001 στο άρθρο 102 του Συντάγματος και μετέτρεψε τους Δήμους σε  Ανώνυμες Εταιρείες, με στόχο το «επιχειρηματικό» και «επενδυτικό» κέρδος και φυσικά σε έρμαια του δανεισμού και υπερδανεισμού από τις Τράπεζες  και, τέλος,
  3. η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του Φούχτελ, ηλίου φαεινότερο δείγμα των προθέσεων της Ε.Ε. για την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση (που ήδη  προσπαθούμε να ξεσκεπάσουμε τον ρόλο της),

είναι τα στάδια που μεθοδεύονται ώστε να ξεπουλήσουν τη χώρα μέσω των Δήμων.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου και τους φορείς της πόλης σε μια πλατιά Δημοκρατική, Ενωτική και ισότιμη συνεργασία, να συνενώσουμε τις άφθαρτες δυνάμεις που δεν έχουν εμπλακεί στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής του Δήμου Αμαρουσίου. Το ξεπούλημα της Ελλάδας θα περάσει από τους Δήμους της χώρας με δόλιο τρόπο και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Όλοι οι γνήσιοι και αποτελεσματικοί αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία, ακόμα και αυτός ο ταξικός αγώνας, δεν γίνονται από άτομα με «κοινά προσωπικά συμφέροντα», αλλά από κοινωνίες που υπερασπίζονται τον τόπο τους, τη γη τους, τη γειτονιά τους, τον πολιτισμό τους.

Η συντονιστική επιτροπή του ΕΝιαίου Αυτοδιοικητικού Μετώπου

Πρωτοβουλία για ΕNιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για το ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 6908 382701 ή να αποστέλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet