Κινητικότητα γύρω από το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ
Πολιτική

Κινητικότητα γύρω από το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ

«Για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας» ενημέρωσε την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόβ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση των δύο στις Βρυξέλλες, επισημαίνεται ότι η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της Ε.Ε. στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε ότι το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την Ε.Ε.».

Διεργασίες για το όνομα: Τσίπρας και Ζάεφ «είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες»

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, «τουλάχιστον μία ή δύο φορές» τις τελευταίες ημέρες για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ονοματολογικού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κύριο ζητούμενο των συνομιλιών ήταν η ονομασία για όλες τις χρήσεις («erga omnes»), ενώ εκτενής συζήτηση έγινε και για τις συνομιλίες Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει νέα συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet