Ξενάγηση στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ξενάγηση στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη» ξεναγήθηκαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς, το οποίο αποτελεί μέλος της διαδρομής των Σημαντικών Κοιμητηρίων στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Ρένα Πολίτη, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην ιστορία και την αισθητική αξία του εμβληματικού Κοιμητηρίου του Δήμου Κηφισιάς.

Ακολούθως οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη περιηγήθηκαν στην πόλη και ξεναγήθηκαν από τους αρχιτέκτονες Πάνο Ραυτόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Δήμου Κηφισιάς, και Ειρήνη Παπαλού.

Η Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς και το αρμόδιο Γραφείο Κοιμητηρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη γενικότερη αναβάθμιση του Κοιμητηρίου Κηφισιάς και τη συμμετοχή του σε καινοτόμα προγράμματα εθνικής ή ευρωπαϊκής εμβέλειας, προγραμματίζει, επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, μέσα στον Ιούνιο, και ημερίδα με θέμα «Ο κοιμητηριακός τουρισμός και η συμβολή του στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet