Η περιφερειάρχης Αττικής στη Στέγη Νέων των Παιδικών Χωριών SOS στο Π. Φάληρο
Περιφέρεια Αττικής

Η περιφερειάρχης Αττικής στη Στέγη Νέων των Παιδικών Χωριών SOS στο Π. Φάληρο

Τη Στέγη Νέων που έχουν δημιουργήσει τα Παιδικά Χωριά SOS στο Παλαιό Φάληρο, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τη γενική γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη.

Η περιφερειάρχης και η γενική γραμματέας ενημερώθηκαν από τον γενικό διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαπα, τον διευθυντή του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και υπεύθυνο της Στέγης, Επαμεινώνδα Λοράνδο, και το παιδαγωγικό προσωπικό για τους στόχους του προγράμματος της Στέγης, η οποία, αποτελεί συνέχεια της παιδαγωγικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει και απευθύνεται σε εφήβους – νέους. Ειδικότερα, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS όταν φθάσουν στη μέση εφηβεία αρχίζουν σταδιακά να προετοιμάζονται προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής ως αυτόνομα και ανεξάρτητα άτομα.

Η περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με νέους που μετέχουν στο πρόγραμμα της Στέγης για τις ανησυχίες τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, για ακόμη μία φορά η κ. Καντεράκη προσέφερε στο Σωματείο σημαντική οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε από τα μέλη των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πασχαλινού Θεματικού Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, και φέτος με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet