Στις γιορτές σχολείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Στις γιορτές σχολείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Σειρά επισκέψεων σε σχολεία της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, προκειμένου να παραβρεθεί στις σχετικές γιορτές λήξης της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018, η κ. Πατούλη βρέθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, όπου απόλαυσε τη γιορτή των παιδιών και συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου, Ειρήνη Καλανταρίδου. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την ειδική παιδαγωγό Στέλλα Σαλαγιάννη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο. Ειδικότερα, η κ. Σαλαγιάννη της εξέθεσε το αίτημα να κλειστεί ο χώρος ένταξης που λειτουργεί στο σχολείο με μια συρόμενη πόρτα και με κάποια στόρια στο παράθυρο, προκειμένου να απομονωθούν τα εξωτερικά ερεθίσματα, που διασπούν την προσοχή των παιδιών. Επίσης, ανέφερε στην κ. Πατούλη τα προβλήματα που δημιουργεί στη δουλειά των παιδαγωγών η έλλειψη παιδαγωγικού υλικού, ιδιαίτερα καθώς οι ανάγκες των παιδιών είναι αυξημένες. Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κατέγραψε τα προβλήματα και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την άμεση επίλυσή τους.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, Τετάρτη 13 Ιουνίου, η κ. Πατούλη βρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, συνοδευόμενη από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κατραμάδο, το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ Τάκη Αγγελικόπουλο, την κ. Βιολέτα Κορνιωτάκη, μαθηματικό και την κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου-Καβαδούρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σχολείο, η κ. Πατούλη συνομίλησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Τριανταφυλλιά Κολώτση και τη διευθύντρια, Ειρήνη Τζοβλά, πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου.

Αμέσως μετά, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος επισκέφθηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, όπου είχε μια πλήρη ενημέρωση για τα θέματα της σχολικής μονάδας από τη διευθύντρια, Ασπασία Μαυρίκα.

Επίσης, το ίδιο βράδυ η κ. Πατούλη βρέθηκε κοντά στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού στο Ειδικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων στην Πεύκη, παρακολουθώντας την πολύ όμορφη γιορτή λήξης που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές.

Ο κύκλος των επισκέψεων της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, σχολείο στο οποίο υπηρετεί και η ίδια ως εκπαιδευτικός. Η κ. Πατούλη συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Λυμπερτού, για την εξαιρετική διοργάνωση της σχολικής γιορτής, αλλά και για το σύνολο του έργου της όλη τη χρονιά που πέρασε, όπως, επίσης, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Χρήστο Γιαννικόπουλο. Επίσης, έδωσε τα συγχαρητήριά της και στις συναδέλφους της κ. Παναγιώτα Σούπα και κ. Ιωάννα Χαρβούρου, για την επιμέλεια της γιορτής αποφοίτησης, καθώς και στην υποδιευθύντρια του σχολείου, Λίτσα Παπαδοπούλου.

Με αφορμή τις γιορτές λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη δήλωσε:

«Άλλη μια σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της, με τα παιδιά των σχολείων του Δήμου μας να το γιορτάζουν με πολύ έμπνευση και χαρούμενη διάθεση, συμμετέχοντας στις εξαιρετικές σχολικές γιορτές που διοργάνωσε το ικανότατο εκπαιδευτικό προσωπικό μας.

»Ως εκπαιδευτικός βίωσα στιγμή τη στιγμή όλες τις χαρές και τις προκλήσεις και της φετινής σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, μοιράστηκα τα προβλήματα και τις αγωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να κάνουμε τα σχολεία μας πιο λειτουργικά, πιο ελκυστικά, πιο σύγχρονα. Πάνω σε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να σκύψουμε εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, ώστε να δίνουμε άμεσα τις λύσεις που απαιτούνται.

»Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων αυτών βαρύνει τη δημοτική Αρχή, προσωπικώς, ως δημοτική σύμβουλος, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου τα σχολεία του Δήμου να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερες ελλείψεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet