Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Κωνσταντόπουλος: Μετεξεταστέα η διοίκηση Μαυρίδη ακόμη και όταν έχει να μετακινήσει ένα περίπτερο!

0
274 Προβολές

Για πλήρη άγνοια ακόμη και των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με απλά γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως αυτό της μεταφοράς ενός περιπτέρου, κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Αφορμή, το 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, που αφορούσε στη μετατόπιση περιπτέρου στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης και το οποίο τελικώς αναπέμφθηκε λόγω «μη επαρκούς αιτιολογίας». 

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει:

Δεν μας εκπλήσσει πλέον η προχειρότητα κάθε διοικητικής πράξης με ευθύνη της διοίκησης του κ. Μαυρίδη στην άσκηση των καθηκόντων της. Αυτό αποτελεί εξάλλου -εκ των πραγμάτων- βασικό χαρακτηριστικό της. Αυτό που μας εξοργίζει είναι ότι και στα πιο απλά γραφειοκρατικά – τυπικά ζητήματα που απασχολούν πολίτες και επιχειρήσεις έχει πλήρη άγνοια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και εμπόδια εκεί που δεν υπάρχουν. Και μάλιστα όταν ο κ. Μαυρίδης είναι δήμαρχος και συγχρόνως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου έχει δύο λόγους παραπάνω από τον καθένα μας, ως εκ του θεσμικού του ρόλου, να μην προβαίνει στη λήψη νομικά πλημμελών και «διάτρητων» αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Ιουνίου 2018, κατά τη συζήτηση του 13ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη μετατόπιση περιπτέρου στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, η πλειοψηφία των συμβούλων της διοίκησης του κ. Μαυρίδη, με προεξάρχουσα την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την πρόεδρο Νομικού Προσώπου  του Δήμου, από κοινού με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης -μετά από παρέμβασή μου- αποφάσισαν «την απόρριψη του θέματος ως γραμματικώς εσφαλμένως διατυπωθέντος, αναπέμποντας την εισήγηση στην αρμόδια υπηρεσία – αρμόδιο όργανο του Δήμου, λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κατά την οποία ομόφωνα είχαν ψηφίσει υπέρ της μετακίνησης του περιπτέρου- μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι και πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου, αν και στις τοποθετήσεις τους κινήθηκαν στο πνεύμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου, για να μη θεωρηθούν ότι είναι ανακόλουθοι της προηγούμενης θέσης τους, ψήφισαν «παρών» στη συνεδρίαση.

Δυστυχώς, η διοίκηση Μαυρίδη, μετά από 4 χρόνια παντελούς απουσίας από τα θρανία της Αυτοδιοίκησης, κλεισμένη στα γραφεία της μικροπολιτικής, αποξενωμένη από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ακόμη και στις διαδικασίες μετακίνησης ενός περιπτέρου μένει μετεξεταστέα.

Η αδυναμία που παρουσιάζει καθημερινά σε κάθε στάδιο άσκησης των καθηκόντων της γίνεται εφιάλτης και τροχοπέδη όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για το υγιές επιχειρείν.

Πρόκειται για μια διοίκηση που φυλλοροεί και έχει καταλήξει να απωλέσει τη «δεδηλωμένη», λόγω των συνεχών ανεξαρτητοποιήσεων συμβούλων της.

Με την ελπίδα να τερματίσει η θητεία της σημερινής διοίκησης τον επόμενο χρόνο, θα παραμείνουμε ενεργοί στις παρεμβάσεις και στις προτάσεις μας εντός και εκτός δημοτικών συνεδριάσεων, στηρίζοντας την ορθότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών της, αλλά και συμβάλλοντας στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής και ανάπτυξης για όλους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up