«Ο Πηγαιμός στσι Φρίτζες» από την Ενωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας
Κοινωνία

«Ο Πηγαιμός στσι Φρίτζες» από την Ενωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, η εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας για την αναβίωση του μικρασιάτικου εθίμου «Ο Πηγαιμός στσι Φρίτζες», που έγινε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Η αναβίωση του μικρασιάτικου εθίμου πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο κήπο του Λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου στη Νέα Ερυθραία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, Κυριάκος Μαρτάκης, υποδέχθηκε τους καλεσμένους μέλη και φίλους του συλλόγου, ενώ στον χαιρετισμό του μίλησε με συγκινητικό τρόπο για το μικρασιάτικο έθιμο.

Κοντά στο περήφανο μικρασιατικό στοιχείο αναφοράς του Δήμου Κηφισιάς, όπως κάθε χρόνο βρέθηκε και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Ένα νοερό ταξίδι στη γη της Μικρασίας, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από καταξιωμένους μουσικούς που διατηρούν και καλλιεργούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Εκπληκτική η ερμηνεύτρια Βιβή Βουτσελά που πλαισίωσε φωνητικά την εκδήλωση. Επίσης, εντυπωσίασαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας,  με τις καταπληκτικές χορευτικές εκτελέσεις τους, αλλά και με τις καινούργιες παραδοσιακές φορεσιές από τη Χερσόνησο της Ερυθραίας της Μικράς Ασίας, που επιμελήθηκε και έραψε η κ. Δήμητρα Λούμπια. Για τη μεγάλη προσφορά της η Ένωση Μικρασιατών της απένειμε τιμητική πλακέτα. Επίσης, βραβεύτηκαν ο βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας και ο Γιώργος Ρηγούτσος.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακοί χειροποίητοι μεζέδες από τις κυρίες του συλλόγου, άφθονο ούζο και αχνιστοί λουκουμάδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet