Ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στην προσπάθεια ν΄ ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων κατοίκων του λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τι είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία δημοτική υπηρεσία μέσω της οποίας οι κοινωνικά ευπαθείς πολίτες μπορούν να προμηθευτούν είδη διατροφής, καθαριότητας και υγιεινής, και το οποίο δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών της εποχής μας, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, κ.ά.

Στόχος του είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης, σε σταθερή και τακτική βάση, κατοίκων του Δήμου, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν στις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στα διατιθέμενα προϊόντα τηρούνται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας, εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και αποθήκευσης, ενώ προέρχονται από καταστήματα, επιλεγμένους προμηθευτές, αλλά  και  προσφορές πολιτών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στη Δομή Παροχής Βασικών αγαθών, πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου (Ναυσικά Γιανναδάκη και Δανάη Λιάκου, τηλ. 210 6724137):

  • Οι δικαιούχοι μπορούν με την Κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου να προμηθεύονται κάθε μήνα δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ανάλογα με τις προϋποθέσεις. Η αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.
  • Το κυριότερο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα. Ο κάθε Δήμος ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων αλλά και τις ανάγκες των δημοτών του, καθορίζει ο ίδιος τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο δικαιούχο από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:30 μέχρι 14:30 (Παρίτση 101 – 103, Νέο Ψυχικό).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet