Στην Ευελπίδων ο Γ. Θεοδωρακόπουλος για τους εργαζόμενους του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Στην Ευελπίδων ο Γ. Θεοδωρακόπουλος για τους εργαζόμενους του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετέβη χθες, Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, για την εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε στην παραμονή στην εργασία τους συμβασιούχων εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Ο… μπαμπούλας των Δημοτικών Τελών, η Καθαριότητα του Δήμου και η αγωνία των εργαζομένων στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει περάσει τώρα το θέμα της παραμονής ή όχι των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου μας. Χθες εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά, ενώ η κύρια αγωγή έχει οριστεί για αργότερα, πριν από το τέλος του χρόνου.

Στο δικαστήριο δεν ήταν ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης, αλλά ούτε και η δικηγόρος που είχε ορίσει ο Δήμος, για την οποία μας είπαν ότι είχε ένα πρόβλημα υγείας και ο δήμαρχος δεν φρόντισε να την αντικαταστήσει. Γενικά υπήρχε μια εικόνα στην Ευελπίδων που φανερώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη δημοτική Αρχή σε πάρα πολλά θέματα, κάτι που οι πολίτες το διαπιστώνουν καθημερινά. Και να σκεφτείτε ότι η απόφαση του Δ.Σ. για τη στήριξη των εργαζομένων ήταν ομόφωνη αφού είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της πόλης.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης 2007-2011, την περίοδο που η Πεύκη ήταν από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος, πήγε στα δικαστήρια για να στηρίξει τους 15 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας στους οποίους και δήλωσε τη συμπαράστασή του. 

«Η παρουσία μου εδώ είναι και συμβολική και ουσιαστική. Όπως είχα αναφέρει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών είναι δίπλα σας γιατί προσφέρετε σε ένα ευαίσθητο τομέα της πόλης. Και θέλουμε και η διοίκηση του Δήμου να σας στηρίζει ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια. Γιατί δεν μπορεί από τη μια πλευρά να λέει ότι δεν έχει εργαζόμενους και από την άλλη να μην φροντίζει να παραμείνουν αυτοί που εργάζονται με συμβάσεις τα τρία τελευταία χρόνια» τόνισε.

Σε σχέση με τον «μπαμπούλα» της ενδεχόμενης αύξησης των δημοτικών τελών που επισείουν τόσο ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης όσο και στενοί του συνεργάτες ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν μπορεί να απειλούν με τα δημοτικά τέλη τους κατοίκους. Ο Δήμος μας είναι ίσως ο μοναδικός στην Αττική που τα χρόνια της κρίσης (2011-2018), δηλαδή με δημοτικές Αρχές Φωκιανού και Μαυρίδη, δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη την ώρα που οι μισθοί στην καθαριότητα κόπηκαν κατά 40-45%. Πρώτα λοιπόν έπρεπε να είχε κάνει το χρέος του απέναντι στους δημότες μειώνοντας τα τέλη και να μην εισπράττει χρήματα που δεν πηγαίνουν αποκλειστικά στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους απέναντι σε εργαζόμενους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet