Τέλος στα πλάνα με τις σέξι γυναίκες επιχειρεί να βάλει η FIFA
Αθλητισμός

Τέλος στα πλάνα με τις σέξι γυναίκες επιχειρεί να βάλει η FIFA

Η FIFA αποφάσισε να ζητήσει από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μειώσουν την προβολή των γυναικών κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, καθώς θεωρείται ότι εμπεριέχουν σεξιστικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κοινωνικής ευθύνης της FIFA, Φεντερίκο Αντιέκι, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου AP. Ο Αντιέκι επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι περιπτώσεις σεξισμού ήταν συχνότερες από αυτές του ρατσισμού.

Ειδικότερα, περίπου τριάντα περιπτώσεις παρενόχλησης καταγράφηκαν μόνο εις βάρος γυναικών δημοσιογράφων που εργάζονται στην τηλεόραση. Ο αξιωματούχος της FIFA πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι μια «κανονική εξέλιξη», επισημαίνοντας ότι σε σύγκριση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι σκηνές των αγώνων έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Στη συνέχεια, ο Αντιέκι υπενθύμισε ότι η FIFA είχε ήδη παρεμβληθεί στο έργο των τηλεοπτικών σταθμών στο παρελθόν, αλλά μόνο σε «ατομικές και μάλλον προφανείς περιπτώσεις».

Πηγή: gazetta.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet