Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Γ. Σταθόπουλος: Έργα που έγιναν ή προχωρούν στα Πευκάκια Αγ. Παρασκευής

0
323 Προβολές

Για τα έργα που έγιναν ή προχωρούν στα Πευκάκια ενημερώνει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος σημειώνει τα ακόλουθα έργα:

1. Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων:

 • Ολοκληρώνεται άμεσα με καθολική ασφαλτόστρωση το έργο ομβρίων προϋπολογισμού 550.000 ευρώ στις οδούς Αγ. Αναργύρων και Παπανδρέου στα Πευκάκια με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
 • Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς (μετά την επίλυση από την ΕΥΔΑΠ του προβλήματος των αγωγών της) το έργο ομβρίων στις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Νότια Πευκάκια, έργο που ολοκληρώθηκε σε 12 άλλες οδούς στην Αγ. Παρασκευή, με προϋπολογισμό 4,3 εκατ. ευρώ και το οποίο κατασκευάζεται από την Περιφέρεια  Αττικής.
 • Ήδη έχει ενταχθεί στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου ένα νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων στα Πευκάκια προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ στις οδούς Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα, Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας.

Έργα στα Πευκάκια του Δήμου Αγίας Παρασκευής

2. Διάνοιξη οδών:

Δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής και θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους (λόγω του ότι αιφνιδίως απαιτήθηκε παρουσία Αρχαιολόγου), το έργο «Διάνοιξη οδών στην περιοχή Πευκάκια Αγ. Παρασκευής» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνει τη διάνοιξη (πλήρη ή τμημάτων) των οδών Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου.

3. Τι άλλο κάναμε σε δρόμους, πεζόδρομους:

 • Έγιναν οι κατασκευές και διαμορφώσεις των πεζόδρομων πέριξ του Παιδικού Σταθμού οδού Αισώπου, όπως και του κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Μακαρίου.
 • Έγινε έργο επισκευής οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα σε 13 οδούς των Πευκακίων και επίστρωση πεζοδρόμων Μινωτή και Κάδμου με κυβόλιθο.
 • Έγινε έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Δημοκρίτου και Ζαΐμη.
 • Έγινε τοποθέτηση φαναριού για πεζούς στην οδό Κλεισθένους.

4. Παιδικές χαρές:

 • Κατασκευάσαμε νέα παιδική χαρά δίπλα στον Παιδικό Σταθμό οδού Αισώπου, όπου εκκρεμεί η τοποθέτηση οργάνων. Η προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων χρηματοδοτείται από τα 234.000 ευρώ που θα λάβει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το 2018 από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, για αναβάθμιση των παιδικών χαρών της πόλης μας.
 • Αναπλάσαμε και πιστοποιήσαμε την παιδική χαρά Εθνάρχου Μακαρίου και Αγίων Αναργύρων.

5. 9ο Δημοτικό Σχολείο:

 • Έγινε ανακατασκευή του αύλειου χώρου και της  αίθουσας εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου.
 • Έγινε η ανακατασκευή του γηπέδου 5×5 του 9ου Δημοτικού Σχολείου με χρηματοδότηση της ΓΓΑ.
 • Εντός του καλοκαιριού θα βαφεί εξωτερικά.

6. Αθλητικοί χώροι:

 • Έγινε ανάπλαση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου μπάσκετ στην οδό Βικέλα, περιφράχτηκε το διπλανό μπάσκετ και τοποθετήθηκαν καθιστικά στον χώρο.
 • Προχωρούν οι διαδικασίες δημιουργίας κλειστού προπονητηρίου στον χώρο του δεύτερου γηπέδου μπάσκετ στην οδό Βικέλα.

7. Παιδικός Σταθμός οδού Αισώπου:

Ολοκληρώσαμε την κατασκευή και λειτουργήσαμε τον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου που το μεγάλο του τμήμα έγινε από την προηγούμενη δημαρχία.

8. Πεζογέφυρες:

 • Λειτούργησε, με ενέργειες του Δήμου, η πεζογέφυρα επί της Λεωφ. Μεσογείων στον Σταυρό (Γελαδάκη) και έγινε ονοματοδοσία της προς τιμήν του αείμνηστου πρ. πρόεδρου του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Μ. Μιχαηλίδη, σε ειδική εκδήλωση.
 • Παράλληλα προχωρά η κατασκευή από το υπουργείο Μεταφορών (ΥΜΕΤ) δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Μεσογείων που θα συνδέσει την οδό Ευαγγελιστρίας με την πλατεία Πέτρουλα επί της οδού Χίου.

9. Πραγματοποιείται από το 2015 και κάθε χρόνο λεπτομερής καθαρισμός (που θα συνεχιστεί και το 2018) και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων στα Πευκάκια.

10. Έγινε περισυλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων, αρκετά των οποίων υπήρχαν στα Πευκάκια.

11. Τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και καθιστικά στις εισόδους του αθλητικού κέντρου και στο τέρμα των λεωφορείων και σε άλλα σημεία της περιοχής.

12. Έγινε ενίσχυση της φύτευσης κατά μήκος της οδού Παναγούλη από την Αττική Οδό.

13. Έγινε δενδροφύτευση από τα ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής στο οικόπεδο του Δήμου που προορίζεται για ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

14. Η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στα Πευκάκια (οδός Αγ. Βασιλείου), με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρεια Αττικής.

15. Το έργο ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω της «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.» (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., πρ. ΟΣΚ) της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, ομόφωνα, στις 17/5/2018 να εγκρίνει το έργο.

16. Σε ό,τι αφορά στην ανέγερση του 6ου Γυμνασίου στην οδό Αγελάου, κατά τη διαδικασία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μέσω της «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.», διαπιστώθηκε πρόβλημα ιδιοκτησιακού χαρακτήρα στην αρχική εγγραφή του οικοπέδου στο κτηματολόγιο το οποίο δεν επιδιορθώθηκε, αλλά ούτε εντοπίστηκε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα την εμπλοκή του Δήμου σε εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες.

17. Υπάρχει πρόταση από την Περιφέρεια για Αθλητικό Κέντρο που θα χρησιμοποιείται και από συλλόγους ΑμεΑ, θα είναι αδιαπραγμάτευτα ιδιοκτησίας Δήμου Αγίας Παρασκευής και παράλληλα θα οικοδομηθεί Στέγη Υποστηριζόμενη Διαβίωση – ΣΥΔ και θα γίνει ανάπλαση όλης της πέριξ περιοχής. Η πρόταση δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανάθεση μελέτης.

18. Χωροθετήσαμε σύγχρονο Αμαξοστάσιο και Πράσινο Σημείο για τη συλλογή υλικών προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση και έχουμε κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την αγορά γης.

19. Ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες για τα διεκδικούμενα οικόπεδα από τον Δήμο Παιανίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up