Ινδία: 49 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές
Κόσμος

Ινδία: 49 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Συνολικά 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα που πλήττει τη βόρεια Ινδία, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας Ούταρ Πραντές, ορισμένα από τα θύματα θάφτηκαν κάτω από συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν, άλλα πνίγηκαν, υπέστησαν ηλεκτροπληξία ή σκοτώθηκαν σε τροχαία που προκάλεσαν οι καταιγίδες.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία στη βόρεια Ινδία θα συνεχιστεί για πέντε ημέρες ακόμη.

Η κυβέρνηση στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, ο πληθυσμός της οποίας είναι σχεδόν 220 εκατομμύρια άνθρωποι, κήρυξε κατάσταση συναγερμού και κάλεσε τους ενοίκους κτηρίων που διατρέχουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν ή να καταρρεύσουν να τα εγκαταλείψουν αμέσως. Πολυάριθμα κτίσματα έχουν ήδη υποστεί ζημιές.

Οι καταρρεύσεις κτηρίων είναι συχνές στην Ινδία, ιδίως την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στον ποταμό Γιαμούνα, που διασχίζει το Νέο Δελχί, το επίπεδο του νερού ανέβηκε σε επικίνδυνο επίπεδο, εξωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση. Το επίπεδο του νερού θα συνεχίσει να ανεβαίνει, σύμφωνα με τις αρχές.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν επίσης την πολύ τουριστική πολιτεία Ρατζαστάν. Στην περιοχή Μπαρατπούρ σημειώθηκε βροχόπτωση 11 εκατοστών μέσα σε 24 ώρες την Παρασκευή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet