Κυρ. Μητσοτάκης από το Μάτι: Δεν χωράει καμία καθυστέρηση στα απαραίτητα έργα
Αυτοδιοίκηση

Κυρ. Μητσοτάκης από το Μάτι: Δεν χωράει καμία καθυστέρηση στα απαραίτητα έργα

Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για δεύτερη φορά μετά τη φονική πυρκαγιά. Η πρώτη ήταν στις 26 Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή, ενώ έκανε λόγο για ασυγχώρητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας που απασχολούν τους κατοίκους, αλλά και για καθυστέρηση όσον αφορά στην εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα.

«Δεν χωράει καμία καθυστέρηση στα απαραίτητα έργα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η «θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά έντονη» και υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαταστηθούν οι ζημιές στην περιοχή».

Επανέλαβε δε ότι προσωπική του δέσμευση είναι να αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία και υπογράμμισε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Χθες εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Στο τέλος της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχει περάσει ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη σε αυτήν την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ από αυτήν την πρωτοφανή φυσική καταστροφή.

»Προσωπική μου δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και οι στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν.

»Αποτελεί, όμως, επίσης, δέσμευσή μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία θα κάνει τη δουλειά της.

»Αλλά σε μια Δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και λογοδοσία. Κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet