Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης παρουσιάζει φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, σε μία συναυλία προσβάσιμη σε όλους και όλες, ύστερα από τη συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21:00 στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία) με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για κωφούς/ες και βαρήκοους/ες.

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης στη συναυλία, ο Δήμος Χαλανδρίου και η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών παρακαλούν τους θεατές με κινητικά προβλήματα να προσέλθουν στο θέατρο από τις 8.00 μ.μ. για διευκόλυνση της ταξιθεσίας και προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους.

Λίγα λόγια για τη συναυλία

Έναν χρόνο μετά την αξέχαστη πρώτη του (sold out) εμφάνιση στο καταπράσινο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει για να ταξιδέψει το κοινό του ξανά στον μαγικό κόσμο της μουσικής του.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει φέτος ένα σόλο πρόγραμμα. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας το κοινό στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεταφέροντας αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Άνοιξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς σε μικρούς χώρους, αλλά και σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Ένα πρόγραμμα ακρόασης, αλλά και συμμετοχής, που ταξιδεύει το κοινό μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, τη διεύρυνση του χρόνου, τη μαγεία της συνύπαρξης, τη μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή

Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας: Ηχοληψία

Κωνσταντίνος Μαργκάς: Φώτα

Διοργάνωση: Αθύρ – Κύτταρο.

Εισιτήρια:

  • Προπώληση 12 ευρώ (τα πρώτα 500 εισίτηρια) – 15 ευρώ
  • Ταμείο: 15 ευρώ (εισιτήριο αναπήρων και συνοδών 10 ευρώ)

Προπώληση εισιτηρίων:

  • viva.gr (www.viva.gr)
  • Reload Stores  (www.facebook.com/ReloadStores)
  • Seven Spot (www.sevenspot.gr)
  • 11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου (www.11876.gr)
  • Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία (www.evripidis.gr)
  • Αθηνόραμα (www.athinorama.gr)

φυσικά εισιτήρια:

  1. Music Corner: Πανεπιστημίου 56, Αθήνα.
  2. Big Mouth: Γρ. Γυφτοπούλου 8 – Χαλάνδρι.
  3. Cosmos Cafe: Σταδίου 3 – Αθήνα

Πρόσβαση με συγκοινωνία:

  • Από σταθμό μετρό «Χαλάνδρι»: Γραμμές ΟΑΣΑ 450,460
  • Από σταθμό μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας»: Γραμμή ΟΑΣΑ 447
  • Από προαστιακό σταθμό «Πεντέλη»: Γραμμή ΟΑΣΑ 451,461
  • Από σταθμό μετρό «Κατεχάκη»: Γραμμη ΟΑΣΑ 402 (Πολύδροσο, εως πλατεία Χαλανδρίου) Από πλατεία Χαλανδρίου: Γραμμές ΟΑΣΑ 450,460,447.
Καθολική προσβασιμότητα – Μια συναυλία για όλους

Η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες.

Προσβασιμότητα περιεχομένου με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Movement of Disabled Artists.

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Ενδογλωσσικοί υπέρτιτλοι για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη

Προγράμματα σε γραφή Braille: ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών)
Προγράμματα σε μεγαλογράμματη γραφή και Qr code.

Προσβασιμότητα χώρου:

Το Θέατρο Ρεματιάς, ύστερα από ενέργειες του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους.

  • Διατίθενται δυο θέσεις στάθμευσης για χρήση από αναπηρικά αυτοκίνητα.
  • Σηματοδοτημένες θέσεις για χρήση από ανθρώπους με κινητικές – αισθητηριακές και άλλες βλάβες, συνοδούς και εμποδιζόμενα πρόσωπα (ηλικιωμένους/ες, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό).
  • Διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες /στριες αναπηρικών αμαξιδίων.
  • Τουαλέτα αναπήρων.
  • Σηματοδοτημένα τραπέζια πάνω στις πλάκες ανεμπόδιστης πρόσβασης, στον χώρο του αναψυκτηρίου, για την εξυπηρέτηση αναπήρων και εμποδιζόμενων προσώπων.
  • Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet