Παρέμβαση Ρ. Δούρου για αναμόρφωση της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών
Περιφέρεια Αττικής

Παρέμβαση Ρ. Δούρου για αναμόρφωση της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Την ανάγκη αποτελεσματικής αναμόρφωσης της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών μέσα από ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για ένα «αποτελεσματικό, λειτουργικό και αξιόπιστο» νέο σύστημα, με έμφαση στη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας, υπογραμμίζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Για ένα νέο σύστημα «που θα στοχεύει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων», όπως σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά.

Την επίλυση του προβλήματος της μη καταβολής αποζημίωσης στους εξεταστές ζητεί η περιφερειάρχης

Παράλληλα, η περιφερειάρχης με την επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητεί τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκληθεί τους τελευταίους 4 μήνες, με τη μη καταβολή της αποζημίωσης στους υπαλλήλους που συμμετέχουν στις επιτροπές εξέτασης των υποψηφίων οδηγών εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας, επισημαίνοντας ότι πρέπει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση «να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση σχετική διάταξη».

Προκειμένου δε να διευκολυνθεί η επιτάχυνση της συγκεκριμένης διαδικασίας η περιφερειάρχης κατέθεσε και σχετικό σχέδιο διάταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet