Στον αγιασμό του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων η Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Κοινωνία

Στον αγιασμό του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων η Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Στην τελετή αγιασμού στο Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέστη αντιπροσωπεί της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Η παράταξη χαρακτηρίζει την εμπειρία αυτή ως «συγκλονιστική», όπως σημειώνει  στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Αγιασμός στο σχολείο κωφών παιδιών: Μια συγκλονιστική εμπειρία!!!

Η σχολική μας κοινότητα έχει σχολεία όλων των βαθμίδων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα οποία φοιτούν οι εκκολαπτόμενοί συμπολίτες μας. Όλα τα σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της πόλης μας, φιλοξενούν μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για να κερδίσουν τη μάχη της γνώσης και της αρετής. Ένα σχολείο όμως που λειτουργεί στην πόλη μας έχει κερδίσει τις καρδιές όλων μας, γιατί προσφέρει σπάνιες γνώσεις και εμπειρίες σε ομάδα μαθητών που οι προσπάθειες τους συγκινούν ακόμα και τον πλέον αδιάφορο περί τα εκπαιδευτικά θέματα. Κι αυτό είναι το Ειδικό Σχολείο Κωφών που είναι εξαιρετική τιμή για όλους μας η λειτουργία του. Έτσι τουλάχιστον το αισθανόμαστε εμείς.

Σ΄ αυτό ακριβώς το Σχολείο παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19 ο οποίος μας συγκλόνισε πραγματικά! Μικροί μαθητές παρακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια την τελετή του αγιασμού μαζί με τους καταπληκτικούς δασκάλους τους οι οποίοι με τη γλώσσα της νοηματικής μετέφεραν τα νοήματα της τελετής στους μαθητές που παρακολουθούσαν με σπάνια προσήλωση και προσοχή. Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Είναι έργο των εκπαιδευτικών του Σχολείου οι οποίοι, έχοντας τις απαιτούμενες ειδικές γνώσεις, προσφέρουν ολόπλευρα και πηγαία την ψυχή τους και την ασυνθηκολόγητη εκπαιδευτική τους συνείδηση!

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή μεταξύ όλων μας. Οι γονείς, οι φιλοξενούμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι μικροί μαθητές, χαιρόντουσαν πραγματικά την κάθε στιγμή του αγιασμού. Η διευθύντρια του Σχολείου, με τα ζεστά και πολύ ανθρώπινα λόγια της, ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαρίστανται στο έργο του πολύ σημαντικού αυτού Σχολείου που αναμφισβήτητα είναι κόσμημα και καύχημα για την πόλη μας. Μα περισσότερο παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 εύχεται στους μικρούς μαθητές και στους δασκάλους τους καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet