Μουσικό… αντίο στον Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο Αττικής με Φωτεινή Βελεσιώτου
Πολιτισμός

Μουσικό… αντίο στον Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο Αττικής με Φωτεινή Βελεσιώτου

Με δύο εξαιρετικές συναυλίες αποχαιρετά τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, δύο εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν από τα «Ηράκλεια 2018 », λόγω καιρού, αλλά άξιζαν πραγματικά να επαναπρογραμματιστούν. Στην πρώτη της εμφάνιση στο Ηράκλειο, η Φωτεινή Βελεσιώτου θα τραγουδήσει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη.

Μια ημέρα πριν, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου και Νεότητος) στις 20:00 η μαγευτική φωνή της Χαριτίνης Πανοπούλου αλλά και τα τραγούδια του μουσικού σχήματος Duo Cantaro θα γεμίσουν νότες τη βραδιά.

Όπως σε κάθε εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Χορογραφία από τη σχολή χορού «Dance Club by Neo Hrakleio».

Χαιρετισμός από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηρακλείου Αττικής «Μάρκος Μπότσαρης».

Ο Παµπελοποννησιακός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής «Ο Γέρος του Μοριά» και το «Ωδείο Άλφα», παρουσιάζουν το µουσικόσχήµα «Μέλυρα»: Ένα µουσικόπρόγραµµα µε τρεις γυναικείες φωνές: Άννα Δακουρού, Έφη Ζούκα, Σοφία Καρμή, µε συνοδεία κρουστών και κρητική λύρα από τον Αντώνη Παπαδημητρίου. Παράλληλα, θα ακουστούν στίχοι από το ποίηµα του Νίκου Καζαντζάκη «Το τραγούδι της γυναίκας». Μουσική επιµέλεια – προετοιµασία: Μαρία Λατσίνου.

Το µουσικό σχήµα Duo Cantarto, µε την Ερωφίλη Ιωσηφίδου (φωνή – κρουστά – µελόντικα) και τον ∆ηµήτρη Παπαλέξη (φωνή – κιθάρα), ταξιδεύουν το κοινό στα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.

Η Χαριτινή Πανοπούλου συνοδεύει σε ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Μαζί της στα πλήκτρα ο Χρήστος Κουμούσης, στα κρουστά η Εύη Κανέλλου και στην κιθάρα και το μπουζούκι ο Γιώργος Πατσιώτης.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου: Αφιέρωμα στη Μέλινα Μερκούρη

Ο Σύλλογος Κρητών Ηρακλείου Αττικής συµµετέχει µε χορούς και µαντινάδες για τη Μελίνα.

«Η Μελίνα του κινηµατογράφου»: Από την ιστορικό κινηµατογράφου – πολιτικό επιστήµονα Γιάννα Αθανασάτου.

Βίντεο – παραχώρηση από το Ίδρυµα «Μελίνα Μερκούρη».

Πρόγραµµα από τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την ορχήστρα της σε τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, λαϊκό ρεπερτόριο και τραγούδια σπουδαίων συνθετών. Συµµετέχει ο νέος, ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς.

Νωρίτερα το Σάββατο, στις 18.30 ο Δήμος έχει ετοιμάσει πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους: το Ωδείο Ριζοπούλου παρουσιάζει παραμύθια από μουσική. Ο ΤεόΦοινίδης και η ΤέτηΑϊβατζίδου αφηγούνται παραμύθια με αφορμή το πολυβραβευμένο βιβλίο του ΣελΣίλβερσταιν «Το δέντρο που έδινε».

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραµµα, ∆εύτερο Πρόγραµµα, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 9.40 και το Άττικα TV. Με τη στήριξη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet