Μπροστά Μαζί: Απαιτείται ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Μπροστά Μαζί: Απαιτείται ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο Πεντέλης

Εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος Πεντέλης «βράζει» εξαιτίας της διαρκούς αντιπαράθεσης της δημοτικής αρχής με τους εργαζομένους αναφέρει ο δημοτικός συνδυασμός Μπροστά Μαζί, με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο. Όπως, μάλιστα, σημειώνει από την κατάσταση αυτή – που δεν οδηγεί πουθενά – ο μόνος που χάνει είναι ο πολίτης. «Ας μην ξεγελιόμαστε, οι κακές σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων τελικά επηρεάζουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών» τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης προστίθενται τα εξής:

Σε μια δύσκολη για τη χώρα και για την Αυτοδιοίκηση οικονομική συγκυρία, που οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν συρρικνωθεί, τα κίνητρα απόδοσης είναι ανύπαρκτα και η αξιολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη απουσιάζει, είναι απαραίτητη η συλλογική προσπάθεια (διοίκησης και εργαζομένων), η συνεννόηση και ο αμοιβαίος σεβασμός.

Όλοι μαζί πετυχαίνουμε κάτι, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν τα θετικά να είναι αποτέλεσμα – αποκλειστικά – των ενεργειών της διοίκησης και τα αρνητικά να αποδίδονται στους εργαζόμενους.  

Στον Δήμο Πεντέλης χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διοίκησης, ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης.

Στην ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας έχουν όλοι ρόλο: οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η δημοτική αρχή. Οφείλουμε να οργανώσουμε διαδικασίες που προωθούν τη συμμετοχή όλων μας, των αιρετών, των πολιτών, των εργαζομένων.

Αυτό θα επιδιώξουμε εμείς ως παράταξη. Το επόμενο διάστημα θέλουμε να συζητήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τις ιδέες, τα θέλω και τις παρατηρήσεις τους. Θέλουμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους και να οργανώσουμε έναν νέο τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας. Θέλουμε έναν Δήμο χρήσιμο και αποτελεσματικό για τους πολίτες, για όλους τους πολίτες. 

Το μοντέλο της αρχής ενός ανδρός έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Όποιος ακόμα το υπηρετεί δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής. Ο δρόμος είναι ένας: ‘Ολοι Μαζί Μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet