Αλ. Τσίπρας στο Υπουργικό: Να δεσμευθεί ο Καμμένος να μην ρίξει την κυβέρνηση
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας στο Υπουργικό: Να δεσμευθεί ο Καμμένος να μην ρίξει την κυβέρνηση

Δέσμευση από τον Πανο Καμμένο να μην ρίξει την κυβέρνηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ζήτησε – εμμέσως- ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν «ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δε θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης».

Το μήνυμα θεωρείται ότι απευθύνεται ειδικά στον Πάνο Καμμένο που είναι και ο μόνος υπουργός, ο οποίος έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι διαφορετική και κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία της πΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, λέγοντας πως αυτό θα συντελέσει ώστε «να δρέψουμε τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάθεση του προυπολογισμού στην Κομισιόν.

Όπως τόνισε «στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:  Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό και να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ».

Εκτίμησε δε ότι το προσχέδιο θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Είπε, επίσης, ότι οι διαδικασίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα αρχίσουν τον Νοέμβριο στη βάση των προτάσεων του Ιουλίου 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet