Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

0
103 Προβολές

Στο πλαίσιο προστασίας από την εποχική γρίπη, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνει τους κατοίκους να προγραμματίσουν τον έγκαιρο αντιγριπικό εμβολιασμό τους.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο αντιγριπικός εμβολιασμός να εφαρμόζεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες αυξημένου κινδύνου τονίζει ο Δήμος.

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου είναι οι εξής:

 1. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.
 2. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
 3. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες η χρόνια νοσήματα: άσθμα η άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο με σοβαρές διαταραχές, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες), σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, χρόνια νεφροπάθεια.
 4. Νευρομυικά νοσήματα.
 5. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης.
 6. Λεχωίδες – θηλάζουσες.
 7. Άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερης των 40kg/m².
 8. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια.
 9. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.
 10. Οι κλειστοί πληθυσμοί ( προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων – λυκείων στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.λπ.
 11. Επαγγελματίες που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

Το εμβόλιο γίνεται στο τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου και χρειάζεται 20 με 40 ημέρες για την ανοσοποίηση. Παρέχεται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ (μέσω συνταγογράφησης) στους ασφαλισμένους, καθώς επίσης και στους ανασφάλιστους. Για τη χορήγηση του εμβολίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στα Πολυιατρεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (τηλ. 210 6122730 – Πεύκη και 210 2852945 – Λυκόβρυση).

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up