Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αγορά επαγγελματικού ακινήτου στο Χαλάνδρι, έναντι 4 εκατ. ευρώ, από Trastor

0
107 Προβολές

Η διοίκηση της εισηγμένης Trastor AEEAΠ ανακοίνωσε την απόκτηση, μέσω πλειστηριασμού, ενός ακόμα κτηρίου γραφείων. Πρόκειται για ακίνητο στη Λ. Κηφισιάς 278, στο Χαλάνδρι, συνολικής επιφάνειας 3.972 τ.μ. Το τίμημα για το τριώροφο κτήριο ανήλθε σε 4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο, το οποίο στο παρελθόν ανήκε στην Προμότ Λαϊνόπουλος και σήμερα στεγάζει, μεταξύ άλλων, την Peugeot Automotivo ΑΕΒΕ.

Πρόσφατα, η Trastor απέκτησε και ένα νέο εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου (στη συμβολή με την οδό Βαλαωρίτου). Το συγκεκριμένο ακίνητο αποκτήθηκε αντί ποσού 2,5 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, κεφάλαια ύψους 24 εκατ. ευρώ έχει ήδη επενδύσει κατά τη διάρκεια του 2018 η Trastor AEEAΠ, ξεπερνώντας πλέον το συνολικό ποσό που είχε δαπανήσει κατά το σύνολο του 2017 και το οποίο είχε προσεγγίσει τα 20 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης της Trastor για το σύνολο του 2018 είναι η απόκτηση ακινήτων αξίας 40 εκατ. ευρώ, μέγεθος διπλάσιο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προ διετίας είσοδο του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor και μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικές νέες επενδύσεις, αξίας της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την αξία του χαρτοφυλακίου της, που πλέον υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εισηγμένη προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνολικής αξίας έως 24 εκατ. ευρώ. Το νέο δάνειο θα καλυφθεί στο σύνολό του από την Τράπεζα Πειραιώς και την Piraeus Leasing και θα είναι διάρκειας πέντε συν δύο ετών. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες, λόγω της εντατικοποίησης της διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίων ακινήτων απευθείας από τις τράπεζες ή μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προκειμένου να επιτευχθούν οι απαιτούμενοι στόχοι. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η συγκεκριμένη «ένεση» ρευστότητας, ώστε να είναι σε θέση η Trastor να ανταγωνιστεί τόσο τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου των ΑΕΕΑΠ, που επίσης έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις, όσο και τα ξένα funds, τα οποία επίσης έχουν κινηθεί αρκετά επιθετικά στην ελληνική αγορά ακινήτων ήδη από το τέλος του 2017.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία προσανατολίζεται κυρίως σε ακίνητα γραφείων και καταστημάτων. Ιδίως σε ό,τι αφορά τα γραφεία, ο κ. Τάσος Καζίνος, διευθύνων σύμβουλος της Trastor, εκτιμά ότι αυτήν την περίοδο παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων συγκεντρώνει υψηλές προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών και ανόδου των ενοικίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν την περίοδο τα ποιοτικά κτήρια γραφείων καταγράφουν τη σημαντικότερη άνοδο των αξιών, συγκριτικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες ακινήτων, με αποτέλεσμα η ζήτηση από τους επενδυτές να είναι πλέον πολύ υψηλή. Ευκαιρίες όμως προσφέρονται σε ακίνητα που με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις μπορούν να προσελκύσουν νέους μισθωτές και υψηλότερες τιμές ενοικίασης.

Πηγή: Καθημερινή

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up