Σύσκεψη δημάρχου Αμαρουσίου με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει χειμερινής περιόδου
Κοινωνία

Σύσκεψη δημάρχου Αμαρουσίου με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει χειμερινής περιόδου

Θέματα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και αντισεισμικής προστασίας συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου που διεξήχθη, υπό την προεδρία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Αναστάσιος Χαχλάκης, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης, Κωνσταντίνος Μούγιος, ο διευθυντής του ΙΓΕ, Γιώργος Μπαλωτής, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, και οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ, Νικόλαος Καρβελέας και  κα Μαρία Μανουσάκη.

Επίσης, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, ο συντονιστής επί θεμάτων πολιτικής προστασίας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου είναι μία οργανωμένη ομάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός εκπαίδευσης, ώστε την κρίσιμη στιγμή να μπορούμε να τον εφαρμόσουμε και να γνωρίζουμε πού μπορούμε να συνεργαστούμε και ποιος ο ρόλος του καθενός μας» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ακολούθως έκανε λόγο για «αναποτελεσματικότητα» της Περιφέρειας Αττικής και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να συσταθεί εξαρχής η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας» και πρόσθεσε:

«Η Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμούθα έπρεπε να έχει μία ισχυρή Πολιτική Προστασία, ώστε να μπορεί να  συνδράμει ουσιαστικά τους Δήμους στην προστασία της ζωής και τις περιουσίας των πολιτών.

»Δυστυχώς, αν και χρηματοδοτείται από όλους εμάς τους πολίτες, αυτό που διαπιστώνουμε ως αυτοδιοικητικοί είναι η ανεπάρκεια της διοίκησής της.

»Την Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να τη διοικούν άνθρωποι που ξέρουν να διεκδικούν, να απαιτούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους προς όφελος των πολιτών».

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι, μετά από έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του φορέα που εκπροσωπούσαν το προηγούμενο διάστημα, αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό των νέων δράσεων Πολιτικής Προστασίας, όπως, προγράμματα αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet