Στους δρόμους 5.000 αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Το πλέγμα μέτρων της ΕΛ.ΑΣ.
Κοινωνία

Στους δρόμους 5.000 αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Το πλέγμα μέτρων της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη και drones θα επιστρατεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. στα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μία επέτειος που φέτος γίνεται σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, όσον αφορά τις «σχέσεις» αντιεξουσιαστών – Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι 48 ώρες πριν τις 17 Νοεμβρίου, θα τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ήδη, πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός πολέμου, όπως αποδείχτηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης με την προσαγωγή τριών ατόμων του ακροδεξιού χώρου που επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό με το ναζιστικό σύμβολο στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. Για τα μέτρα ασφαλείας θα κινητοποιηθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., με τις διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας επιβλέπει προσωπικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος έχει δώσει σαφείς εντολές σε ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς ενόψει του κρίσιμου 48ώρου. Επίσης, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών, ιδίως αυτών που θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί για:

  • επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων,
  • κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος,
  • μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων,
  • ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τις τελευταίες ώρες το πληροφοριακό δίκτυο της Αστυνομίας έχει πάρει… φωτιά, ενώ σε επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: reader.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet